
Η Κύμη θα αποκτήσει νέο Κλειστό Γυμναστήριο! Λάβρος κατά της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ξεκαθάρισε ότι η Κύμη θα αποκτήσει νέο κλειστό γυμναστήριοΤη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου απασχόλησε το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης.
Στη συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα 14/7 ο δήμαρχος Νίκος Μπαράκος ήταν ξεκάθαρος για το θέμα του Κλειστού γυμναστηρίου της Κύμης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κύμη θα αποκτήσει νέο κλειστό γυμναστήριο.
Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάσαμε μια ιδιαίτερα σημαντική τεχνική μελέτη, που αφορά την αποτίμηση και τη σεισμική κατάταξη του υφιστάμενου Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης. Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία , στο πλαίσιο της διαδικασίας που ξεκίνησε έπειτα από ένσταση της αντιπολίτευσης, η οποία προκάλεσε καθυστέρηση ενός ολόκληρου έτους.
Παρότι η μελέτη έγινε κατόπιν απαίτησής τους, τα συμπεράσματά της είναι απολύτως ξεκάθαρα:
Το κτίριο παρουσιάζει εκτεταμένες βλάβες, στατική ανεπάρκεια και δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Η κατασκευή νέου γυμναστηρίου είναι σαφώς πιο συμφέρουσα επιλογή σε σχέση με την επισκευή. Ένα νέο γυμναστήριο έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής 50 έτη, ενώ η επισκευή του υφιστάμενου δεν ξεπερνά τα 25.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η στάση της αντιπολίτευσης μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Όχι μόνο επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τα ευρήματα της μελέτης, αλλά μέσα στην ίδια συνεδρίαση άλλαξαν τρεις φορές τη θέση τους για το ίδιο θέμα. Ένα μέλος τους μάλιστα παρουσίασε, χωρίς κανένα τεχνικό στοιχείο, μια προσωπική εκτίμηση ότι η επισκευή είναι προτιμότερη από την ανέγερση νέου γηπέδου, αγνοώντας τα δεδομένα της μελέτης που οι ίδιοι απαίτησαν.
Και ενώ πρόκειται για ένα ζήτημα κρίσιμο για το μέλλον της Κύμης, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που κατάγονται από την Κύμη απουσίαζαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Δεσμεύτηκα και το επαναλαμβάνω: το θέμα θα επιστρέψει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας θα κληθεί να τοποθετηθεί δημόσια και ξεκάθαρα.
Και αν χρειαστεί, θα πραγματοποιήσουμε Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια την Κύμη, για να ακούσουν οι δημότες από κοντά την αλήθεια. Για να μάθουν ποιος πραγματικά δεν θέλει να γίνει το νέο γήπεδο.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η Κύμη θα αποκτήσει νέο, σύγχρονο και ασφαλές γυμναστήριο, όσα εμπόδια κι αν προσπαθήσουν να βάλουν κάποιοι. Προχωράμε με σχέδιο, διαφάνεια και αποφασιστικότητα, γιατί προτεραιότητά μας είναι μόνο το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr