Η Νότια Εύβοια δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα – Παρέμβαση Καραμπατσώλη για τα λατομεία
Άμεση λύση για τα λατομεία της Νότια Εύβοια ζητά η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη
Η παρέμβαση της Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη αναδεικνύει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της Νότια Εύβοια. Η λειτουργία των λατομείων σχιστολιθικών πλακών αποτελεί εδώ και δεκαετίες βασικό πυλώνα της τοπικής παραγωγής, στηρίζοντας εκατοντάδες οικογένειες και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
Με την αναφορά που κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η βουλευτής της Νέα Δημοκρατία ζητά την παράταση των προθεσμιών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των λατομείων, καθώς και μια δίκαιη αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με τα πρόστιμα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να δώσει ανάσα στους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονη αβεβαιότητα σχετικά με τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.
Η τοπική οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας. Απαιτούνται ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, θα προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και θα επιτρέψουν στην παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής να συνεχιστεί απρόσκοπτα, με σεβασμό φυσικά στο περιβάλλον και στους κανόνες της νομιμότητας.
Η παρακολούθηση του ζητήματος μέχρι την οριστική του επίλυση αποτελεί μια σημαντική δέσμευση, καθώς η στήριξη της τοπικής οικονομίας της Νότιας Εύβοιας δεν είναι μόνο ζήτημα ανάπτυξης, αλλά και ζήτημα κοινωνικής συνοχής και προοπτικής για το μέλλον της περιοχής.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr