Ιστορικό θέατρο στην Εύβοια καλύφτηκε από το χιόνι
Ειδησεις ευβοια

Ιστορικό θέατρο στην Εύβοια καλύφτηκε από το χιόνι

Οι εικόνες που κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες στην Εύβοια, είναι μοναδικές.

Εντυπωσιακές εικόνες, έξω από τα συνηθισμένα, έφερε η πυκνή χιονόπτωση στη Σέτα Ευβοίας όπου ενδεικτικά το εμβληματικό θέατρο της περιοχής «φόρεσε λευκό πέπλο».

Οι εικόνες που κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες, είναι μοναδικές.

Το υπαίθριο θέατρο βρίσκεται λίγο έξω από τον άνω οικισμό της Σέτας, που αποτελεί το κέντρο του χωριού.

Έχει 750 θέσεις και κατασκεύαστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με πρωτοβουλία του ηθοποιού και δασκάλου του Θεάτρου και του Λόγου Νίκου Παπακωνσταντίνου και της συζύγου του, επίσης ηθοποιού, Άννας Πολυτίμου.

Το πέτρινο θέατρο είναι κτισμένο κατά τα αρχαία πρότυπα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί αξιόλογες παραστάσεις.

qrf

Το βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο, κινούμενο ανατολικά, προκαλεί νέο κύμα κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 12-13 Ιανουαρίου 2024.

Σήμερα Παρασκευή θα πέσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από το βράδυ της έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου.

Για την Παρασκευή 12/01 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο 13/01 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/01 αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

oznorCBT

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr