«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για κορονοϊό: «Χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα και το έχουμε ξεχάσει»
Ειδησεις ευβοια

«Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου για κορονοϊό: «Χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα και το έχουμε ξεχάσει»

«Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό και δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος

Το πρόβλημα δεν είναι με τη γρίπη ή το εμβόλιο αλλά ότι «ακόμα και σήμερα χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό και δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «δεν είναι τεράστιο το πρόβλημα της γρίπης και με το εμβόλιο θα λυθεί εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα χάνουμε 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από τον κορονοϊό και δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει. Οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας δεν προσέρχονται στα βλαστικά κέντρα να κάνουν την επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση».

 

Στην ερώτηση για τον λόγο που οφείλεται η έλευση της γρίπης νωρίτερα το 2022, ο καθηγητής σημείωσε ότι «η γρίπη έχει έρθει νωρίς και αυτό οφείλεται στο ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της χρήσης τόσο της μάσκας όσο και των εκτεταμένων αδειών και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ουσιαστικά δεν είχαμε γρίπη».

Όσον αφορά αυτούς που θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι. Μακάρι να το κάναμε όλοι. Η γρίπη θα μειωνόταν πάρα πάρα πολύ, αλλά ιδίως αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία, πρέπει απαραίτητα να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης».

 

Για τον φόβο διπλού χτυπήματος κορονοϊού και γρίπης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι «η συνλοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτό το οποίο μπορεί να συμβεί είναι να έχουμε ξανά πιο μεγάλο κύμα κορονοϊού και ταυτόχρονα κορύφωση του κύματος της γρίπης και αυτό να πιέσει το σύστημα υγείας».

Για την πιθανότητα ενδεχόμενης φόρτωσης του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι «ελπίζω ότι θα έχουμε την κοινή λογική σαν λαός θα προσέξουμε, θα εμβολιαστεί και δεν θα ξανά πιεστεί το σύστημα υγείας. Είναι στο χέρι μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr