Καιρός Εύβοια: Ο χειμώνας είναι μπροστά- Τάση για χιόνια και κρύο από 22 Ιανουαρίου (vid)
Ειδησεις ευβοια

Καιρός Εύβοια: Ο χειμώνας είναι μπροστά- Τάση για χιόνια και κρύο από 22 Ιανουαρίου (vid)

Ο χειμώνας είναι εδώ και φέρνει μαζί του κρύο και χιόνια στην Εύβοια

Μύρισε χειμώνας στην Εύβοια, αφού μετά και την πρόσφατη μίνι κακοκαιρία οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να πέφτουν και να μας θυμίζουν λίγο περισσότερο πλέον ότι δεν βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, όπως είχαμε πειστεί ένα προηγούμενο διάστημα με τον ζεστό ήλιο που έλαμπε στον Ευβοϊκό ουρανό με θερμοκρασίες μέχρι και 20 βαθμούς Κελσίου.

Το αμερικανικό μοντέλο εξάλλου, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν έχει ήδη δείξει πως ο χειμώνας είναι εδώ και έρχεται πολύ κρυό αλλά και χιόνια ακόμα μέσα στον Ιανουάριο.

Το GFS εξακολουθεί να «βλέπει» τον στροβιλισμό πολικής προέλευσης αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη με τάση να φτάσουν έως και τη χώρα μας μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Στο βίντεο από το dokari.gr θα δείτε πως από τις 20 Ιανουαρίου και μετά, πολικής προέλευσης αέριες μάζες (μωβ αποχρώσεων) κάνουν την εμφάνισή τους στην βόρεια Ευρώπη και τα επόμενα 24ωρα κινούνται νότια, κατορθώνοντας να μπουν και στη βόρεια Ελλάδα.

Το ψυχρό αυτό μέτωπο συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις ακόμα και στην Εύβοια, είναι όμως πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για λεπτομέρειες, αφού εξακολουθεί το αμερικανικό μοντέλο να «βλέπει» την τάση και μόνο.

Να επαναλάβουμε ωστόσο πως καταγράφουμε αυτή την τάση επισημαίνοντας πως για να επαληθευτούν οι προβλέψεις πρέπει να ισχύουν περίπου 5-7 ημέρες πριν για να πούμε με σιγουριά πώς θα εξελιχθούν όπως έχουμε υπολογίσει.

Πάντως, το συγκεκριμένο τρέξιμο του GFS «βλέπει» και διαδοχικές κακοκαιρίες από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr