Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Αγώνας» για την αποκατάσταση της τηλεφωνίας στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Αγώνας» για την αποκατάσταση της τηλεφωνίας στην Εύβοια

Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα έπληξαν για μέρες την Εύβοια, πλήθος νοικοκυριών αποκλείστηκε εντός των κατοικιών αδυνατώντας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον έξω κόσμο

Τεχνικοί του ΟΤΕ «δίνουν μάχη» με τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν στα τηλέφωνα με την επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα με πυκνές χιονοπτώσεις, βροχές, καταιγίδες, ανέμους και πολικές θερμοκρασίες έπληξαν για μέρες το νησί, πλήθος νοικοκυριών αποκλείστηκε εντός των κατοικιών αδυνατώντας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον έξω κόσμο αφού οι γραμμές υπέστησαν σοβαρά προβλήματα και νέκρωσαν.

Με τις καιρικές συνθήκες να εξακολουθούν να είναι δυσχερείς αφού κρύο χιόνι και πάγος καταγράφεται στις περισσότερες περιοχές, τα συνεργεία του ΟΤΕ πασχίζουν να αποκαταστήσουν την τηλεφωνία στο νησιού, δουλέυοντας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέσα στον πρωτοφανή χιονιά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που αναμφισβήτητα αυτές τις ώρες έχουν βρεθεί σε πρωτοφανή ανάγκη.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου το γεγονός πως στην Κάρυστο, ζευγάρι ηλικιωμένων έχει μείνει για μέρες χωρίς τηλέφωνο, αδυνατώντας έτσι να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο και να ενημερώσει για την κατάσταση του και τυχόν ανάγκες που έχουν προκύψει.

Το ζευγάρι των γερόντων, με τον άνδρα να είναι μάλιστα τετραπληγικός, είναι για έξι εικοσιτετράωρα αποκομμένο από τον έξω κόσμο με την επέλαση του χιονιά να το βρίσκει ανίκανο μέχρι και να καλέσει το 166 σε περίπτωση ενδεχόμενη ανάγκης.

Συγκεκριμένα, οι κεραίες τηλεφωνίας στην περιοχή βρίσκονται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και είναι αδύνατο να προσεγγιστούν από τα συνεργεία καθώς η χιονόπτωση στο σημείο είναι ακόμη πολύ πυκνή.

Αναλυτικότερα, οι περιοχές με βλάβες στην τηλεφωνία είναι το Κάβο Ντόρο, το Αλιβέρι, η Κάρυστο και η Βόρεια Εύβοια ωστόσο μεγάλο μέρος των βλαβών έχει τώρα αποκατασταθεί.

Τα παραπάνω αναμφισβήτητα προκαλούν ανατριχίλα και αγανάκτηση ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο πάροχος τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν έχει κάνει μάταια πολλαπλά αιτήματα στο συνεργείο του ΟΤΕ, βασικό υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της χώρας, ανεξαρτήτως του εκάστοτε παρόχου, να μεταβεί στην περιοχή της οικίας και να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Υπενθυμίζεται πως σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε και άνδρας στο χωριό Χιλιαδού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς αψήφησε την χιονοθύελλα και οδηγώντας αγροτικό όχημα ο ίδιος έφτασε με τη βοήθεια εκχιονιστικών μηχανημάτων στη Χιλιαδού όπου μετέφερε με ασφάλεια τον ασθενή άνδρα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Η περιοχή της Χιλιαδούς είναι αποκλεισμένη από τη σφοδρή χιονόπτωση που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Ο Γιώργος Ψαθάς κατάφερε να φτάσει ως εκεί και να προσφέρει βοήθεια στο συνάνθρωπο του.

Το κύμα του χιονιά έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ταλαιπωρία στους πολίτες της Εύβοιας.

Στα όρια τους βρέθηκαν χθες, υπενθυμίζεται, και οι κάτοικοι του δήμου Χαλκιδέων καθώς νέα διακοπή ρεύματος σημειώθηκε χθες σε περιοχή της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν οι κάτοικοι στην περιοχή της Νεάπολης, έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε στον υποσταθμό στην οδό Κυδωνίων.

Ο σφοδρός χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με τον ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκεται στο σημείο για να αποκαταστήσει την βλάβη.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στη δωρεάν γραμμή 8004004000 ή/και να δηλώνουν τυχόν προβλήματα ηλεκτροδότησης μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr