Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η χιονομάνα της Εύβοιας βουλιάζει στο χιόνι (pics)
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η χιονομάνα της Εύβοιας βουλιάζει στο χιόνι (pics)

Το χωριό της Εύβοιας που ακόμη μία φορά αντέχει στα χιόνια
Το χωριό Σέττα του Δήμου Ερέτριας είναι ένα ορεινό χωριό στο ψηλότερο κατοικημένο σημείο της Εύβοιας.

https://www.evima.gr/tag/seta/

Όπως ήταν φυσικό, η κακοκαιρία Μπάρμπαρα πέρασε και από εκεί αφήνοντας πίσω της πυκνό χιόνι, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.
Οι κάτοικοι μάχονται τις αντίξοες συνθήκες κάθε χειμώνα, ενώ τίποτα δεν στέκεται ικανό να «τρομάξει» το χωριό που γνωρίζει καλά από χιόνια και κακοκαιρίες.
Η βοήθεια από τις Αρχές σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη καθώς τα προβλήματα στους δρόμους αλλά και στα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης  δεν λείπουν.
«Σέττα. Η Βασίλισσα του Χιονιού. Τίτλος απολύτως αντάξιος για εκείνη που στέκεται ακλόνητη στο ψηλότερο κατοικημένο σημείο της Εύβοιας. Με μόνιμους κατοίκους, ακοίμητους φρουρούς, ηρωικώς μαχόμενους με τις αντίξοες συνθήκες του Αλπικού της Χειμώνα.
… Ειπώθηκε από δημοσιογράφους πως την ”έθαψε” η ”Μπάρμπαρα”… Νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινίσουμε πως η Σέττα έχει αντέξει και νικήσει και θάψει, κακοκαιρίες ακόμα πιο ισχυρές και… με πολύ πιο καλόγουστα ονόματα! Άλλωστε ενάμισυ μέτρο χιόνι, δεν στάθηκε άξιο ποτέ να την τρομάξει. Η Σέττα έχει ζήσει με δρόμους κλειστούς, δίχως ρεύμα και προμήθειες, για πολλά μερόνυχτα!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα αυτά ΔΕΝ σημαίνουν οτι δεν χρειάζεται κάθε ανάλογη βοήθεια από τις Αρχές! Σημαίνουν όμως πως, όσο κι αν έχει χαλάσει ο κόσμος στις μέρες μας, η Σέττα συνεχίζει να παράγει αυθεντικά και αναλλοίωτα, τρία -τουλάχιστον- πολύ σημαντικά: μέλι, βοτάνια και ανθρώπους-παληκάρια!
Τα σέβη μας σε όλους και τους πιο θερμούς χαιρετισμούς από καρδιάς!» γράφει ανάρτηση στο Facebook από τον χρήστη Θέατρο Σέττας Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr