Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Καμπανάκι» από το meteo – Έρχονται ισχυρές χιονοπτώσεις στην Εύβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Καμπανάκι» από το meteo – Έρχονται ισχυρές χιονοπτώσεις στην Εύβοια
Νέο κύμα χιονοπτώσεων έρχεται στην Εύβοια

Συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη 7/2 η κακοκαιρία Μπάρμπαρα η οποία ήδη εδώ και δύο 24ωρα επηρεάζει την Εύβοια στο μεγαλύτερο μέρος της με πυκνές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών στην Εύβοια έρχονται τις επόμενες ώρες.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Το εκτιμώμενο ύψος χιονιού

Όσον αφορά το εκτιμώμενο ύψος χιονιού, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, για την περίοδο από το απόγευμα της Κυριακής έως και την Τετάρτη:

– Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60-80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

– Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 06/02, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr