Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κανένα παιδί για μάθημα σε Βατώντα- Οργή Χαλκίδας για το άνοιγμα σχολείων
Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κανένα παιδί για μάθημα σε Βατώντα- Οργή Χαλκίδας για το άνοιγμα σχολείων

Το χιόνι στην Εύβοια έφτασε κυριολεκτικά μέχρι το κύμα και θα πάρει πάρα πολλές μέρες να ξαναγυρίσουν στην κανονικότητα αρκετές περιοχές του Νομού, καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα αφήνει πίσω της σοβαρά προβλήματα, όμως στη Χαλκίδα, οι τοπικές αρχές είχαν μάλλον διαφορετική εκτίμηση των πραγμάτων

Με ανοικτά αλλά άδεια, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, σχολεία βρίσκει τη Χαλκίδα η έκτη μέρα της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα στην Εύβοια.

Παρά το γεγονός πως το νησί εξακολουθεί να παραπέμπει σε αλπικό τοπίο και οι αρκετά έντονες στρώσεις χιονιού σε συνδυασμό με τον πάγο που έχει δημιουργηθεί ,ως εύλογη απόρροια των έντονων χιονοπτώσεων και του τσουχερού κρύου, στους δρόμους οδήγησαν τις τοπικές αρχές στο σύνολό του να αποφασίσουν τη μη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών στο πλαίσιο της ασφάλειας των μαθητών, εξαίρεση αποτέλεσε η Χαλκίδα όπου η δημοτική αρχή προς έκπληξη γονέων, μαθητών αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού αποφάσισε σήμερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ανοίξουν κανονικά για να μείνουν, εκ του αποτελέσματος, αδειανά αφού κανένας γονιός ή μεγαλύτερος μαθητής δεν πήρε το ρίσκο να στείλει το παιδί του ή να βγει έξω από το σπίτι του αντίστοιχα σε τέτοιες συνθήκες.

Η εκπαιδευτικός Ελένη Μιτζιφίρη η όποια είναι δασκάλα στο δημοτικό σχολείο του Βατώντα, με αναρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε φωτογραφίες με το σχολείο να είναι γεμάτο χιόνι. Η ίδια αναρωτιέται τι θα γίνει εάν παιδί η εκπαιδευτικός πάθουν το οποιαδήποτε ατύχημα.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Η Εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βατώντα, Ελένη Μιτζιφίρη με νέα της τοποθέτηση σήμερα το πρωί καταγγέλει εκ νέου τη δημοτική αρχή για έλλειψη οργάνωσης.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει η εκπαιδευτικός Ελένη Μιτζιφίρη:

Δημοτικό σχολείο Βατώντα! Μετά, τη χθεσινή μου ανάρτηση, σήμερα το πρωί, 07:50πμ, η δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της, να εξευτελίσει, την εκπαιδευτική κοινότητα, έστειλε δύο υπαλλήλους, ( εντολές εκτελούν, δεν φταίνε αυτοί), όχι για να ρίξουν αλάτι και το χιονόνερο που ρίχνει, να κάνει τη δουλειά του, αλλά, πήρε ο ένας από τους δύο, ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο, το φτυάρι, για να αποδείξουν τι ακριβώς; Την προχειρότητά τους; την έλλειψη σχεδίου και σχεδιασμού; την έλλειψη εποπτείας στους υφιστάμενους; την επιβεβαίωση της ανυπαρξίας του προέδρου του ΝΠΔΔ; Μέχρι εδώ! Πλέον δεν κοροιδεύετε τον εκάστοτε δ/ντη ή προιστάμενο σχολικής μονάδας, κοροιδεύετε την κοινωνία! Ντροπή σας! Υ.γ. ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!   

Η ανακοίνωση του δήμου Χαλκιδέων για τα σχολεία:

Έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Στους εξωτερικούς χώρους και τις αυλές των σχολικών μονάδων επικεντρώνεται από νωρίς το πρωί σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, η επιχείρηση αποχιονισμού, ρίψης αλατιού και καθαρισμού από τα συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Τα σχολεία, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, με ώρα προσέλευσης των μαθητών στις 09:00 το πρωί, για την αποφυγή του πρωινού παγετού και την κατάλληλη θέρμανση των αιθουσών.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή της Ριτσώνας, δεν θα λειτουργήσει και αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, για λόγους ασφαλείας στην πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών.

“Στα κάγκελα οι πολίτες”

Το χιόνι στην Εύβοια, έφτασε κυριολεκτικά μέχρι το κύμα και θα πάρει πάρα πολλές μέρες να ξαναγυρίσουν στην κανονικότητα αρκετές περιοχές του Νομού, καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα αφήνει πίσω της σοβαρά προβλήματα.

Χινοπτώσεις και κλειστά σχολεία  υπάρχουν σε όλους σχεδόν… σε όλους τους δήμους της Εύβοιας, με τα προβλήματα, να είναι αρκετά για τις μετακινήσεις των μαθητών ακόμα και σε περιοχές που τα χιόνια έχουν λιώσει.

Ενδεικτικά το ίδιο ισχύει και για τα Νότια του νησιού όπου τα σχολεία δεν λειτούργησαν καθώς οι τοπικοί φορείς έκριναν πως το άνοιγμα τους για μια μέρα σήμερα, δεν θα ωφελούσε και αντιθέτως θα έθετε σε κίνδυνο παιδιά και γονείς αφού κατά περιοχές το χιόνι έχει πλέον ήδη γίνει πάγος.

Όλοι οι δήμοι της Εύβοιας με αίσθημα ευθύνης ακόμα και σε περιοχές που το χιόνι έλιωσε εντελώς έκλεισαν τα σχολεία και σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου εκτός από τον δήμο Χαλκίδεων που ανοίγει τα σχολεία αύριο, εκτός από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή της Ριτσώνας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η καταγγελία αλλά και η νέα ανάρτηση φωτογραφιών από την κατάσταση του σχολείου στη Βατώντα, την οποία και έκανε η κα Μιτζιφίρη προκάλεσε οργή και ανησυχία με κανέναν γονιό να μην στέλνει το παιδί του στο σχολείο φοβούμενο για ατυχήματα στους ολισθηρούς δρόμους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr