Ειδησεις ευβοια

Κακοκαιρία: Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 σε Εύβοια και άλλες περιοχές – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Κακοκαιρία: Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 σε Εύβοια και άλλες περιοχές – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, καθώς αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/7), λίγο μετά τις 13:00, εστάλησαν μηνύματα από το 112 σε κατοίκους περιοχών της κεντρικής Ελλάδας, προειδοποιώντας για τα έντονα φαινόμενα που αναμένονται από τις απογευματινές ώρες.

Μηνύματα του 112 σε Λάρισα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Σποράδες και Εύβοια

Στην προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αναφέρεται:

«Αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνική δραστηριότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα και για τις επόμενες 12 ώρες. Προσοχή στις μετακινήσεις σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αντίστοιχα μηνύματα εστάλησαν στους κατοίκους της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, καθώς και της Εύβοιας και της Σκύρου, με τις Αρχές να συνιστούν αυξημένη προσοχή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για κακοκαιρία από την Παρασκευή 24 Ιουλίου έως και το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι κατά τόπους ισχυροί άνεμοι με τη μορφή μπουρινιών, η έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή σε Εύβοια και Σποράδες

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, έντονα φαινόμενα αναμένονται την Παρασκευή στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, κυρίως στην κεντρική και βόρεια περιοχή του νησιού.

Για την Εύβοια έχει εκδοθεί κόκκινη προειδοποίηση, με τα φαινόμενα να αναμένονται από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής και να συνεχίζονται έως τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης την ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, ενώ το Σάββατο αναμένεται να συνεχιστούν σε Σποράδες, Εύβοια, βορειοανατολικό Αιγαίο και Μαγνησία.

Σε κατάσταση Red Code 11 περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στην κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Λάρισας και Μαγνησίας, οι Σποράδες, καθώς και περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr