«Καλά κρασιά»: Ξεκίνησε ο τρύγος στην Εύβοια- Πάτησαν σταφύλια στις Κονίστρες
Ειδησεις ευβοια

«Καλά κρασιά»: Ξεκίνησε ο τρύγος στην Εύβοια- Πάτησαν σταφύλια στις Κονίστρες

Στην Εύβοια, ήδη ξεκίνησαν να πατούν τα σταφύλια στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου όπως αποτυπώνεται και σε σχετικές φωτογραφίες από τις Κονίστρες, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησε κι επίσημα η εποχή τρύγου στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, ήδη ξεκίνησαν να πατούν τα σταφύλια στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου όπως αποτυπώνεται και σε σχετικές φωτογραφίες από τις Κονίστρες, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τρύγος είναι μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες για τους παραγωγούς σταφυλιών. Σε πολλές χώρες, η μέρα της συγκομιδής είναι τόσο σημαντική που οι παραγωγοί οργανώνουν γλέντια για να γιορτάσουν το μεγάλο γεγονός.

Όπως επισημαίνεται στο wikifarmer, η περίοδος συγκομιδής των σταφυλιών γενικά αρχίζει 30-70 ημέρες μετά την καρπόδεση, τη στιγμή που οι ράγες αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε κίτρινο (για τις λευκές ποικιλίες) ή κόκκινο-μωβ (για τις κόκκινες ποικιλίες). Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, έχουμε αύξηση των σακχάρων με ταυτόχρονη μείωση των οξέων μέσα στον καρπό.

Γενικά, στο βόρειο ημισφαίριο, οι περισσότερες ποικιλίες ωριμάζουν από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, ενώ στο νότιο ημισφαίριο από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr