Κάρυστος: Άκυρη η κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο «Lana»
Ειδησεις ευβοια

Κάρυστος: Άκυρη η κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο «Lana»

Παρά το γεγονός ότι δικάσιμος για την υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, η διαδικασία επισπεύσθηκε και η δίκη έγινε τελικά χθες στη Χαλκίδα.

Το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας ακυρώνει την προηγούμενη από τις διατάξεις της ανακρίτριας Χαλκίδας, δυνάμει των οποίων είχε γίνει η κατάσχεση και μετάγγιση των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου, που το δεξαμενόπλοιο «Lana» μετέφερε.

Μετά από προσφυγή του διαχειριστή του φορτίου των 110χιλ τόνων ιρανικού πετρελαίου η υπόθεση πέρασε στο Εφετείο.

Αναλυτικότερα, οι αντιρρήσεις υποβλήθηκαν την Τρίτη και παρά το γεγονός ότι δικάσιμος για την υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, η διαδικασία επισπεύσθηκε και η δίκη έγινε τελικά χθες στη Χαλκίδα.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις της ιρανικής πλευράς και κατά συνέπεια ακύρωσε τις διατάξεις της ανακρίτριας περί κατάσχεσης και μετάγγισης του φορτίου.

Με βάση τα παραπάνω, το πετρέλαιο δεν είναι πλέον κατασχεμένο και μάλιστα το δεξαμενόπλοιο ICE ENERGY θα πρέπει να επιστρέψει τους 70 περίπου χιλιάδες τόνους πετρελαίου που μεταφόρτωσε από το Lana.

Μέχρι στιγμής το ICE ENERGY που παρέλαβε το πετρέλαιο για να το μεταφέρει στην Αμερική παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά.

Το «Lana» είχε δεσμευθεί έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλει οι ΗΠΑ, με το αιτιολογικό ότι τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου θα κατέληγαν στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr