Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Παγώνη – «Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού Όρθρος»
Ειδησεις ευβοια

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Παγώνη – «Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού Όρθρος»

Πολύ πιο μεταδοτική η νέα μετάλλαξη «Όρθρος», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη

«Καμπανάκι» για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, τον «Όρθρο», «χτύπησε» η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική.

Η κ. Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά: «είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο “Όρθρος” που είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη “Kraken”», προσθέτοντας στη συνέχεια πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες. “Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας”».

Συνεχίζοντας η κ. Παγώνη ανέφερε ότι, ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δεν φεύγει ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του», υπογράμμισε.

Για τα σχολεία
Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για την γρίπη.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στον μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr