Ειδησεις ευβοια

ΛΑΡΚΟ: Παρέμβαση του βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ, Γιώργου Μαρίνου στην συνεδρίαση του ΔΣ Διρφύων Μεσσαπίων

Κατά την ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων με θέμα τη ΛΑΡΚΟ διαβάστηκε επιστολή του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ.
ΛΑΡΚΟ: Παρέμβαση του βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ, Γιώργου Μαρίνου στην συνεδρίαση του ΔΣ Διρφύων Μεσσαπίων

Κατά την ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων με θέμα τη ΛΑΡΚΟ διαβάστηκε η παρακάτω επιστολή του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Επειδή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρευρεθώ στη σύσκεψη, στο δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων, θα ήθελα να τοποθετηθώ με την παρούσα επιστολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα κατά της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων της και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αφού προχωράει στην υλοποίηση του σχεδίου για το κλείσιμο της επιχείρησης, με σκοπό να την παραδώσει «καθαρή» από εργαζόμενους με δικαιώματα σε μονοπωλιακούς ομίλους. Έτσι, ανακοίνωσε προκλητικά την απόλυση των 1300 εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος του Φλεβάρη και παράλληλα την έξωση 300 οικογενειών από τα σπίτια τους στους οικισμούς της Λάρυμνας και του Άη Γιάννη.

Η εξέλιξη αυτή πλήττει κατάφορα καταρχήν τους 200 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και τις οικογένειες τους, πλήττει όμως και δεκάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες (όπως οδηγοί κλπ) που εξαρτώνται από τη δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, πλήττει συνολικά την ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Αυτές οι οδυνηρές εξελίξεις έχουν συνέχεια και αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησαν σχεδιασμένα την απαξίωση των υποδομών της ΛΑΡΚΟ και τη συκοφάντηση των εργαζομένων για την παράδοση της στα αρπακτικά που καιροφυλακτούν.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, με τον πολύμηνο και μαζικό αγώνα τους, έχουν απορρίψει τους διαλυτικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και διεκδικούν να διασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης, να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ε.Ε που έχει στο υπέδαφος νικελιούχα μεταλλεύματα με κοβάλτιο που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή μπαταριών, στην ηλεκτροκίνηση. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ανοξείδωτου χάλυβα σε όλο τον κόσμο είναι πελάτες της ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ. Επίσης, αποτελεί και μία επιπλέον ζωντανή απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας.

Το ΚΚΕ σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Μέσα στη βουλή με πρόταση νόμου για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και ανάπτυξη της παραγωγικής της δραστηριότητας, με παρεμβάσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πολλών βουλευτών κατά τις συζητήσεις στη βουλή την τελευταία βδομάδα, με ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κόμματος.

Κυρίως, είμαστε παρόντες εκεί που θα κριθεί το δίκιο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των κατοίκων των περιοχών που δραστηριοποιείται, στους αγώνες που αναπτύσσονται, εδώ στην Εύβοια, στη Λάρυμνα και όπου χρειαστεί. Για να διασφαλιστεί η ενιαία και συνολική παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρξει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επισκευής, εκσυγχρονισμού, αύξησης της παραγωγής σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως και η καταβολή των οφειλών της επιχείρησης στους εργαζόμενους στο 100%.

Την Κυριακή θα συναντηθούμε στην κινητοποίηση στα Ψαχνά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ