Λέκκας στο evima: Προσοχή! Απαγορεύεται η διέλευση από παλιά σπίτια -Περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό
Ειδησεις ευβοια

Λέκκας στο evima: Προσοχή! Απαγορεύεται η διέλευση από παλιά σπίτια -Περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό

Ο γεωλόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο evima.gr τόνισε πως οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας δεν πρέπει να περνούν κάτω από παλιά κτήρια.

Σεισμός στην Εύβοια: Οι εκατό και πλέον μετασεισμοί, ο άγνωστος χαρακτήρας του ακόμα και σήμερα αν ήταν ο κύριος σεισμός, όπως και το μη χαρτογραφημένο ρήγμα, είναι τα δεδομένα δημιουργούν αγωνία σε κατοίκους και σεισμολόγους.

Με δεδομένο ότι η περιοχή δεν ήταν από τις «ύποπτες», οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι προέχει η παρακολούθηση του φαινομένου τις επόμενες ημέρες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ οι κάτοικοι και χθες το βράδυ πέρασαν μία νύχτα αγωνίας.

Οι πολίτες που έμεναν σε παλιά, επίφοβα για ζημιές σπίτια, ή σπίτια τα οποία είχαν υποστεί ρωγμές έχουν απομακρυνθεί από αυτά με φροντίδα των Δήμων.

Ωστόσο, στο evima.gr μίλησε εκ νέου ο γεωλόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά για την εξέλιξη του φαινομένου:

«Έχουμε μία πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία, η κατάσταση φαίνεται να εκτονώνεται, παρόλα αυτά δεν σταματά να υπάρχει το ενδεχόμενο για νέο σεισμό μεγέθους 5 ρίχτερ. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε επιφυλακή».

Ο κ. Λέκκας συνέχισε λέγοντας πως, «οι πολίτες που έμεναν σε παλιά, επίφοβα για ζημιές σπίτια, ή σπίτια τα οποία είχαν υποστεί ρωγμές έχουν απομακρυνθεί από αυτά με φροντίδα των Δήμων. Καλούμε τους πολίτες να μην περνούν και από κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές και είναι επίφοβα. Είμαστε σε επιφυλακή και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε την εκτίμηση για τον κύριο σεισμό».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr