Μαγικές εικόνες χιονιού στην Εύβοια: Το γραφικό χωριό που ντύθηκε στα λευκά
Ειδησεις ευβοια

Μαγικές εικόνες χιονιού στην Εύβοια: Το γραφικό χωριό που ντύθηκε στα λευκά

Εύβοια... όπως Ελβετία με τα χιόνια που έπεσαν στο νησί

Εντυπωσιακές εικόνες έφερε η χιονόπτωση στην Εύβοια αφού μικρές και μεγαλύτερες πόλεις και χωριά του νησιού «ντύθηκαν στα λευκά» με την χιονόστρωση να είναι ιδιαιτέρως πυκνή.

Ένα μαγευτικό σκηνικό έχουν συνθέσει τα χιόνια στο χωριό Καμπιά που μοιάζουν λες και κυριολεκτικά φόρεσαν έναν ολόλευκο μανδύα.

Τα στιγμιότυπα και τα βίντεο που έρχονται στο «φως της δημοσιότητας» με την πυκνή χιονόστρωση και τις σκεπές να έχουν καλυφθεί από χιόνι, προκαλούν χαμόγελα και παραπέμπουν… σε Ελβετία.

Η καμπιά βρίσκεται σε σχετική κοντινή απόσταση από την Αττική και αποτελεί δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου που θέλουν να απολαύσουν ήρεμες και γαλήνιες στιγμές μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ένας από τους προορισμούς στο νησί που διαθέτει το παραπάνω «πακέτο», λοιπόν, και τα Καμπιά, ένα χωριό έκπληξη σε απόσταση 33 χλμ. από την Χαλκίδα.

Αμφιθεατρικά χτισμένο, στην πλαγιά του Μέγα Λόγγου, στο τμήμα του Ξηροβουνίου, αποτελεί τον ορεινότερο οικισμό του δήμου Διρφύων και αυτό που στην ουσία χαρακτηρίζει το χωριό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο, ενώ διαθέτει γραφικά και όμορφα σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμιδοσκεπές.

Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι τα Καμπιά, όπως και το χωριό Στενή, είναι από τους πρώτους προορισμούς στην Εύβοια που καλωσορίζουν το χιόνι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr