Μεγάλη δράση εθελοντών από Αθήνα και Εύβοια στον Κωλοβρέχτη
Ειδησεις ευβοια

Μεγάλη δράση εθελοντών από Αθήνα και Εύβοια στον Κωλοβρέχτη

Μια μοναδική υπερδράση του Πανελλήνιου εθελοντικού οργανισμού Save Your Hood θα λάβει χώρα το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023:

Εθελοντές εντός και εκτός Αττικής, δρουν στον υγρότοπο του Kωλοβρέχτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ομάδες από όλη την Αθήνα και την Εύβοια και με πολλούς συλλόγους της περιοχής και επεμβαίνουμε ριζικά με ΑΠΟΛΥΤΗ αγάπη.

Η ανακοίνωση των εθελοντών 

Λόγω των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η παρουσία όλων μας κρίνεται επιτακτική και αναγκαία ώστε να δώσουμε μια ανάσα ζωής στον τόσο σημαντικό υγρότοπο και στα είδη άγριας ζωής που φιλοξενεί!

Το πρόβλημα: Ο Κωλοβρέχτης αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα κακοδιαχείρισης, παρανομιών και εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει πολλούς μικρούς υγρότοπους της χώρας μας. Η υποβάθμιση είναι συνεχής και περιλαμβάνει την ρίψη στο ποτάμι βιομηχανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων, τις φωτιές στους καλαμιώνες για την επέκταση των χωραφιών, τις μικρές χωματερές και τα σκουπίδια και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς την όχληση από τον βασικό οδικό άξονα της κεντρικής Εύβοιας που περνάει μέσα από τον πυρήνα του οικοσυστήματος. Με όλα αυτά είναι σχεδόν θαύμα που ακόμα ο Κωλοβρέχτης προσελκύει τόσα πολλά είδη της άγριας ζωής. Η σημασία του Κωλοβρέχτη για την ορνιθοπανίδα είναι τεράστια. Στην κορυφή των πουλιών που χρησιμοποιούν τον υγρότοπο ως ενδιάμεσο σταθμό στην μετανάστευση τους βρίσκονται οι χαλκόκοτες και οι καλημάνες. Από τα αρπακτικά ξεχωρίζει η περιστασιακή παρουσία του ψαραετού και ακολουθούν είδη, όπως, καλαμόκιρκοι, λιβαδόκιρκοι, γερακίνες, ξεφτέρια, βραχοκιρκίνεζα, κιρκινέζια, πετρίτες και μαυροκιρκίνεζα. Όλα αυτά τα είδη κινδυνεύουν από τα τεράστιο πρόβλημα σκουπιδιών και μπαζών που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.Ας βάλουμε ένα χεράκι λοιπόν για να τους δώσουμε μια ανάσα ζωής! 

Ημερομηνία: Σαββατο, 21 Οκτωβρίου, 2023
Ώρα Έναρξης: 11:00
Σημείο συνάντησης: Κωλοβρέχτης
Ώρα ολοκλήρωσης: 14:00
Δήλωσε συμμετοχή εδώ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
  • Μακρύ άνετο παντελόνι
  • Μποτάκια με χοντρή σόλα (πχ Ορειβατικό) ή γαλότσες
  • Γάντια Εργασίας
  • Νερό τουλάχιστον 3 λίτρα
  • Γυαλιά Ηλίου
  • Καπέλο
  • Αντηλιακό
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
  • Τσουγκράνες
  • Φτυάρια

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr