Μίλτος Χατζηγιαννάκης: O Βουλευτής που κερδίζει όλα τα κόμματα στην Εύβοια
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: O Βουλευτής που κερδίζει όλα τα κόμματα στην Εύβοια

Ο πολιτικός- ευρύτερα γνωστός στο πολιτικό γίγνεσθαι- και ως ήρεμη δύναμη της Βουλής, αποτελεί αναμφισβήτητα το δυνατό χαρτί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Εύβοια

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχεται η Εύβοια το γεγονός πως ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, Μίλτος Χατζηγιαννάκης αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο πολιτικός- ευρύτερα γνωστός στο πολιτικό γίγνεσθαι- και ως ήρεμη δύναμη της Βουλής, αποτελεί αναμφισβήτητα το δυνατό χαρτί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Έχοντας δώσει τα διαπιστευτήρια του ήδη στην “απαιτητική πίστα” της τοπικής αυτοδιοιήκησης, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης κατέβηκε σε εθνικές εκλογές για πρώτη φορά το 2019 έχοντας στο βιογραφικό τις εξαιρετικές του επιδόσεις στο αξίωμα του Δημάρχου Σκύρου αφού αναμφισβήτητα επί των ετών της Δημαρχίας, του νησί αναδείχθηκε σημαντικά με τον τόπο να κατακτά στα τέσσερα χρόνια αυτά πλήθος βραβείων και διακρίσεων.

Το έργο του αυτό στην αυτοδιοίκηση ήταν εξάλλου και το εχέγγυο για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές του 2019 αφού ο κος Χατζηγιαννάκης εκλέχτηκε δεύτερος.

Τα πρώτα προγνωστικά πάντως δείχνουν ένα ιδιαίτερα μεγάλο προβάδισμα του βουλευτή στις επόμενες εκλογές, τοποθετώντας τον πρώτο σε ψήφους για τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει αν μη τι άλλο αφενός την δημοφιλία του στην κοινωνία και ειδικά την νεολαία καθώς όπως φαίνεται ειδικά με την περίπτωση Χατζηγιαννάκη οι πολίτες δεν ψηφίζουν με κριτήριο απλώς την κομματική ταυτότητα αλλά το πρόσωπο, αναγνωρίζοντας την αξία του πολιτικού έργου.

Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους στην τοπική κοινωνία πως ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως βασική του προτεραιότητα ανέκαθεν να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερο τους πολίτες και να δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον στα προβλήματα τους.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα 4/3/1979 και ατάγεται από την Σκύρο. Επαγγέλεται Δικηγόρος.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε άσκηση και εν συνεχεία μάχιμη δικηγορία στο δικηγορικό γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα από το 2001 έως το 2008, με διακοπή ενός έτους, από το 2005 έως το 2006, όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον στρατό ξηράς στο νησί της Σάμου.

Από τον επόμενο χρόνο και ως την εκλογή του ως δήμαρχος Σκύρου, εργάστηκε ως δικηγόρος-εταίρος στη δικηγορική εταιρία «Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης».

Στη διαδρομή του στη δικηγορία έχει εξειδικευθεί στο ποινικό δίκαιο, καθώς και στο δημόσιο δίκαιο και στο δίκαιο περιβάλλοντος, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους της χώρας και Φορείς ΟΤΑ, ως νομικός συνεργάτης.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε στα φοιτητικά του χρόνια και εν συνεχεία ασχολήθηκε ενεργά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Από το 2012 ως το 2014 υπήρξε μέλος της γραμματείας οργάνωσης δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2014 εξελέγη δήμαρχος Σκύρου με τον συνδυασμό «Σκύρος Νέα Εποχή» και υπήρξε μέλος του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος στην επιτροπή πολιτισμού και αθλητισμού της ΚΕΔΕ και μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και χωροταξίας στη ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Στις εκλογές του 2019 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ευβοίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr