Μίτλος Χατζηγιαννάκης: Η πρωτιά του Σύριζα μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μίτλος Χατζηγιαννάκης: Η πρωτιά του Σύριζα μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα

Μίτλος Χατζηγιαννάκης: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από την Κυριακή των πρώτων εκλογών μπορεί να διασφαλίσει τον σχηματισμό μίας ισχυρής και προοδευτικής κυβέρνησης και άρα και τη σταθερότητα στη χώρα.

Μίτλος Χατζηγιαννάκης: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την Κυριακή των πρώτων εκλογών μπορεί να διασφαλίσει τον σχηματισμό μίας ισχυρής και προοδευτικής κυβέρνησης και άρα και τη σταθερότητα στη χώρα.

4 απαντήσεις στην εφημερίδα Απογευματινή
– Παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση των υποκλοπών εν τούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, δεν μειώνει τη διαφορά από τη Ν.Δ. Πως το εξηγείτε?
Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του 2019. Κοινή συνισταμένη σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η υποεκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Η μόνη έγκυρη δημοσκόπηση είναι οι κάλπες και εκεί ο ελληνικός λαός θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την κυβέρνηση της ΝΔ, μια κυβέρνηση διαφθοράς, διαπλοκής, ακρίβειας και αισχροκέρδειας, που με πρωτεργάτη τον Κ. Μητσοτάκη έχει κουρελιάσει τους θεσμούς, το Σύνταγμα και την ίδια τη Δημοκρατία της χώρας.
– Τα όσα ισχυρίζεται στο ειδικό δικαστήριο ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας προκαλούν ζημιά στο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς…?

Ακόμα και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο επανέρχεται στην επικαιρότητα τώρα η υπόθεση Καλογρίτσα, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κρίθηκε, μεταξύ άλλων, εκλογικά το 2019. Με αδιάσειστες αποδείξεις, για δύο ολόκληρα χρόνια η ΕΥΠ, με πολιτικό προϊστάμενο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και κορυφαίο υπουργό. Τα ερωτήματα στα οποία έχει να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλά και αμείλικτα, η όποια προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι μάταιη.
– Η Ν.Δ σας κατηγορεί πως αντιμετωπίζετε με επιπολαιότητα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της “μικρής Μαρίας” στον Εβρο. Οφείλετε κάποια συγνώμη?
Χρειάζεται περίσσεια θράσους για να απαιτούν συγγνώμες όσοι, στο όνομα δήθεν της εθνικής ασφάλειας, αντί να ενισχύσουν και να συνδράμουν τους αρχηγούς των ΕΔ στην αποστολή τους, τους παγίδευσαν και τους παρακολουθούσαν μέσω της ΕΥΠ. Η ΝΔ, απολύτως απομονωμένη από την οργή και τη θυμηδία που προκαλούν στην κοινωνία η πολιτική της στον τομέα της ακρίβειας και η συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου των υποκλοπών, επιχειρεί ένα αλγεινό παιχνίδι μικροκομματικών εντυπώσεων. Την πληροφορία για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού μετέφερε με δημόσιες δηλώσεις του ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός της ΝΔ κ. Μηταράκης στις 16 Αυγούστου, όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.

– Την επομένη των εθνικών εκλογών είναι εφικτός ο στόχος της προοδευτικής διακυβέρνησης? Και αν ναι με ποιους?
Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έταξε καλύτερη ζωή και έφερε νέα χρέη, ανεπανάληπτη ακρίβεια και φτωχοποίηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ζητά την ψήφο των πολιτών προκειμένου να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και μόνο η πρωτιά του από την Κυριακή των πρώτων εκλογών μπορεί να διασφαλίσει τον σχηματισμό μίας ισχυρής και προοδευτικής κυβέρνησης και άρα και τη σταθερότητα. Από την επομένη των εκλογών απευθυνόμαστε σε όλα τα προοδευτικά κόμματα, αργά ή γρήγορα όλοι θα κληθούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη είναι πλέον απολύτως απομονωμένη πολιτικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr