«Μουδιασμένοι» επιβάτες στα δρομολόγια του τρένου- Κάθε πότε φεύγει συρμός για Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

«Μουδιασμένοι» επιβάτες στα δρομολόγια του τρένου- Κάθε πότε φεύγει συρμός για Χαλκίδα

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών προς Χαλκίδα επιβιβάζεται κυρίως στους τελευταίους συρμούς.

Με το αναμενόμενο “μούδιασμα” συνεχίζονται τα δρομολόγια του τρένου για την Εύβοια με τους επιβάτες με προορισμό τη Χαλκίδα να επιβιβάζονται κανονικά στους συρμούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στις διαδρομές τους αλλά σε κάθε περίπτωση να δηλώνουν ανοικτά πως το σοκ και η ανατριχίλα, στο περιθώριο της σιδηροδρομικής τραγωδίας με 57 νεκρούς στην σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, παραμένει.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών επιβιβάζεται κυρίως στους τελευταίους συρμούς.

Χθες τετάρτη, 22 μέρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία, το πρώτο δρομολόγιο τρένου στη Χαλκίδα έφτασε από την Αθήνα, ενώ οι ράγες στην άλλη γραμμή ειχαν καταληφθεί από πανό με οργισμένα συνθήματα πολιτών.

Το δρομολόγιο, όπως είχε προαναγγελθεί, έφτασε με καθυστέρηση 20 λεπτών και οι πρώτοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας ήταν λίγοι.

Όλα τα δρομολόγια προς Χαλκίδα είναι μειωμένα, ενώ η ταχύτητα του τρένου δεν ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών των συρμών εξάλλου που δεν κρύβουν τον φόβο τους σχολιάζοντας πως παρότι τα τρένα πλέον εξυπηρετούν και πάλι το επιβατικό κοινό, αρκετοί προτιμούν να ταξιδεύουν πια με πούλμαν.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις φόβου αλλά περισσότερο επιφύλαξη.

Το πρώτο δρομολόγιο από Αθήνα για Χαλκίδα  έγινε χθες στις ο5:25 από τον Σταθμό Λαρίσης όπου στις 05:05 αποχώρησε και η πρώτη αμαξοστοιχία του προαστιακού για αεροδορόμιο

Τα δρομολόγια για αεροδρόμιο θα είναι ανά μία ώρα ενώ ανά δύο ώρες θα κινούνται οι συρμοί για την Χαλκίδα.

Στις 04:45 πέρασε ο πρώτος δοκιμαστικός συρμός.

Υπενθυμίζεται πως τηλεδιοίκηση για τους σταθμούς αυτούς δεν υπάρχει, και λειτουργεί τοπικά.

Πολλοί πολίτες έχουν σπεύσει για να μπουν στο τρένο ενώ σημειώνεται πως πολλοί μπήκαν στα πίσω βαγόνια και απέφυγαν τα πρώτα, 22 ημέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών, Γιάννης Κοκκινάκης, λίγο μετά την έναρξη των πρώτων δρομολογίων μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαστε στο σταθμό Λαρίσης, ξεκίνησαν δειλά – δειλά τα δρομολόγια με τον προαστιακό μέχρι το αεροδρόμιο και τις αμαξοστοιχίες για Χαλκίδα. Συνολικά θα είναι για το αεροδρόμιο περίπου 18 δρομολόγια και είναι περίπου 12 δρομολόγια για Χαλκίδα», ανέφερε ο κεντρικός σταθμάρχης.

Τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται είναι για Κιάτο και τα μεγάλα τα αρτηριακά δρομολόγια της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς ο κ. Κοκκινάκης για ποιο λόγο μειώθηκε η ταχύτητα είπε χαρακτηριστικά «μετά το τραγικό συμβάν, όλοι είμαστε ψυχολογικά ευάλωτοι, έτσι καλύτερα για μερικές μέρες να πηγαίνουμε πιο σιγά και να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε πριν».

Στον σταθμό Λαρίσης τόνισε ο Γιάννης Κοκκινάκης ότι πάντα υπήρχαν δύο σταθμάρχες, αφού είναι ένας από τους πιο κεντρικούς σταθμούς.

Στην συνέχεια ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών είπε: «Το τρένο είναι το πιο σίγουρο μέσο ασφαλείας. Ταπεινά ζητάω συγνώμη για αυτό που έγινε. Ο κόσμος να μην το φοβάται και να μας στηρίξει».

Αναφορικά με την εκπαίδευση των μηχανοδηγών σχολίασε ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών: «Είμαι 60 χρονών άνθρωπος, το μυαλό μου δεν δουλεύει όπως ενός νέου ανθρώπου. Η νέα σειρά που εκπαίδευσα εγώ είναι νέα και μορφωμένα παιδιά».

Ειδικά για τον σταθμάρχη της Λάρισας σημείωσε: «Ο άνθρωπος αυτός ήταν και μεγάλος σε ηλικία, δεν ξέρω τι έγινε εκεί και τι εκπαίδευση είχε πάρει αυτός ο άνθρωπος».

Τα δρομολόγια των τρένων που γίνονται σήμερα είναι:

  • Αθήνα – Χαλκίδα
  • Κάτω Αχαΐα – Πάτρα- Ρίο
  • Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
  • Αλεξανδρούπολη Ορμένιο
  • Διακοφτό – Καλάβρυτα
  • Ολυμπία- Πύργος – Κατάκολο
  • Βόλος – Μηλιές

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr