Νέα κακοκαιρία στην Εύβοια – Πού θα «πέσει» το περισσότερο νερό
Ειδησεις ευβοια

Νέα κακοκαιρία στην Εύβοια – Πού θα «πέσει» το περισσότερο νερό

Νέα επιδείνωση του καιρού βρίσκεται προ των πυλών στην Εύβοια, όπως προειδοποίησε σήμερα η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο.

Κομβική μέρα της κακοκαιρίας σύμφωνα και με τους μετεωρολόγους είναι το Σάββατο (4/11).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στην Εύβοια πιθανότατα τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα είναι πιο ήπια αλλά που θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Η πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα είναι σαφέστατα πιο μικρή σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία στην Εύβοια

Ωστόσο, παρόλο που η Εύβοια δεν βρίσκονται στις περιοχές «Υψηλού Κινδύνου», υπάρχει η μικρή έως μεσαία πιθανότητα (30-40%) να δημιουργηθούν προβλήματα σε τοπικό επίπεδο. Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι 24 ώρες και καλό θα ήταν να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων καθώς ο κρατικός μηχανισμός ενδέχεται να δοκιμαστεί.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος παρουσιάζει τις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Όπως σημειώνει συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης βρίσκονται οι περιοχές «Υψηλού Κινδύνου». Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πολύ αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ή και χαλαζοπτώσεις που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Περιοχές με το εικονίδιο SOS:
  • Επτάνησα, Ήπειρος, Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, Κεντροδυτική Πελοπόννησος, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Είναι τα τμήματα εκείνα που θα δεχθούν κατά πάσα πιθανότητα τον μεγαλύτερο όγκο νερού, είναι εκείνες οι περιοχές που οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν μεγάλη ένταση (και πιθανότατα και διάρκεια) και που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Η κεραυνική δραστηριότητα σε αυτά τα τμήματα θα είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους κατοίκους. Οι δείκτες αστάθειας προμηνύουν τοπικά επικίνδυνες βροχοπτώσεις.
Περιοχές με το εικονίδιο Προσοχή:

  • Κεντρική Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Κεντρικη Μακεδονία.

Είναι εκείνες οι περιοχές που επίσης θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά που ο όγκος νερού που θα πέσει θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μικρότερος από τις περιοχές της προηγούμενης κατηγορίας. Και σε αυτά τα τμήματα υπάρχει κίνδυνος τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr