Νέα θρασύτατη ληστεία στην Εύβοια: Παρίστανε τον πελάτη για να βουτήξει χρήματα από ταμείο
Ειδησεις ευβοια

Νέα θρασύτατη ληστεία στην Εύβοια: Παρίστανε τον πελάτη για να βουτήξει χρήματα από ταμείο

Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει η Εύβοια από το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων που σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο νησί.

Σε έξαρση παραμένει το φαινόμενο των κλοπών, σταθερά στην Εύβοια, αφού νέα θρασύτατη κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου σε καφετέρια της Χαλκίδας με επιτήδειο να παριστάνει τον πελάτη προκειμένου να βουτήξει χρήματα από ταμείο.

Αναλυτικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε σε επιχείρηση επί της λεωφόρου Ορέστη Μακρή στις Καμάρες.

Ο δράστης μπήκε στο μαγαζί ως πελάτης και εκμεταλλεύτηκε την στιγμιαία απουσία της υπαλλήλου καταφέρνοντας να βουτήξει από το ταμείο χρηματικό ποσό περίπου 800 ευρώ.

Η κλοπή έγινε αμέσως αντιληπτή και ειδοποιήθηκαν οι αρχές για να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει η Εύβοια από το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων που σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως ακριβώς την ίδια ημέρα μια εξίσου θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Χαλκίδα.

Ο δράστης, νεαρής ηλικίας, όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης που βρίσκεται στην οδός Κραταιμένους 17 και Έλοππος και ανήκει στον Κώστα Καρατζά, φορούσε κουκούλα και εισέβαλε στο κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία του.

Στο βιντεοληπτικό υλικό, που αναρτήθηκε, στο περιθώριο του περιστατικού, στο facebook, ο εισβολέας διακρίνεται να επιχειρεί να σπάσει τη γυάλινη πόρτα εισόδου ανεπιτυχώς κι έτσι να διαλύει την μια πλαϊνή τζαμαρία.

Εν συνεχεία, κινείται προς το ταμείο και αφαιρεί χρηματικό ποσό, που όπως έγινε γνωστό, ήταν μικρής αξίας, προκαλώντας υλικές ζημιές, μεγαλύτερες από την αξία της κλοπής.

Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει ο τόπος από το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων που σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο νησί.

Κάτοικοι από κάθε γωνιά του τόπου μας δηλώνουν ιδιαιτέρως θορυβημένοι καταγγέλλοντας απόπειρες εισβολών αλλά και κάνοντας λόγο για αντίληψη ύποπτων κινήσεων πέριξ κατοικιών που τους κρατούν ξάγρυπνους τα βράδια.

Σχεδόν δεν υπάρχει μέρα πλέον κατά την οποία δεν έχει σημειωθεί ένα περιστατικό κλοπής, διάρρηξης ή απόπειρας για κλοπή και διάρρηξη στο νησί.

Σημειώνεται πως οι διαρρήκτες παρατηρείται να προτιμούν χρήματα, κοσμήματα και σε δεύτερο χρόνο ηλεκτρονικές συσκευές.

Ενδεικτικό του καθεστώτος φόβου και ανησυχίας μέσα στο οποίο ζουν την καθημερινότητα τους οι πολίτες είναι ότι αρκετός είναι πλέον ο κόσμος που βάζει σύρματα στις αυλές και στα μπαλκόνια για να μην εισβάλουν οι κλέφτες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr