Νέες ταυτότητες: Διαμαρτύρονται και οι… φωτογράφοι
Ειδησεις ευβοια

Νέες ταυτότητες: Διαμαρτύρονται και οι… φωτογράφοι

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει η έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων σε μερίδα πολιτών της Εύβοιας.

Ανάμεσα στους πολίτες της Εύβοιας που αντιδρούν στις νέες ψηφιακές ταυτότητες είναι και οι φωτογράφοι, αλλά για άλλο λόγο.

Οι φωτογράφοι ξεσηκώθηκαν λόγω του ότι η διαδικασία για την έκδοση νέας ταυτότητας θα γίνεται στο αστυνομικό τμήμα, όπου μπορεί να γίνεται και η λήψη της φωτογραφίας.

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες δεν χρειάζεται να απευθύνονται σε επαγγελματία φωτογράφο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, για την έκδοση νέας ταυτότητας.

Οι φωτογράφοι πραγματοποίησαν τη Τετάρτη 30 Αυγούστου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ένωση Φωτογράφων Εύβοιας.

Γυναίκα χαστούκισε ιερέα στην Εύβοια με αφορμή τις νέες ταυτότητες

Ένα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στην Εύβοια με αφορμή τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, πριν από μερικές  ημέρες με πρωταγωνιστές έναν 66χρονο ιερέα και μια 45χρονη γυναίκα σε εκκλησία στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η 45χρονη η οποία ανήκει στην ενορία του 66χρονου κληρικού είχε μια έντονη αντιπαράθεση μαζί του έξω από την Εκκλησία.

Η γυναίκα, μητέρα 2 παιδιών του ζήτησε τον λόγο γιατί δεν πήρε θέση στο κήρυγμά του για τις νέες ταυτότητες.
Ο ιερέας με ηρεμία της εξήγησε πως αυτό δεν είναι ζήτημα πνευματικό, δεν αφορά την Εκκλησία, ενώ την κάλεσε, εάν επιθυμεί, να αναζητήσει απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Η γυναίκα εξοργίστηκε, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τον ιερέα με χαρακτηρισμούς όπως προδότη, πουλημένε, νεοταξίτη», λέγοντας πως είδε στο διαδίκτυο γέροντα από το Άγιο Όρος να καλεί τους πολίτες να μην βγάλουν νέα ταυτότητα και τον χαστούκισε:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr