Νέο μεγάλο έργο αποκατάστασης στην Εύβοια- Άνω του 1,5 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση- Τι αφορά
Ειδησεις ευβοια

Νέο μεγάλο έργο αποκατάστασης στην Εύβοια- Άνω του 1,5 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση- Τι αφορά

Η Εύβοια σταθερά σε τροχιά αναμόρφωσης κι ανάπτυξης

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου στις Κεχριές, συνοδεύοντας τον υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη εργασιών από την εργολήπτρια εταιρεία «Π. Σακελλαράκης ΑΤΕ» του έργου «Αποκατάσταση του Ιστορικού Διατηρητέου Κτιρίου “Κονάκι” στις Κεχριές», που χρηματοδοτείται με 1.650.000 από το ΠΕΚΑ (πρώην ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Το συγκεκριμένο έργο με φορέα υλοποίησης την «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» και ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα δύο ετών έχει ως φυσικό αντικείμενο την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου «κονάκι» και την μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού, το οποίο θα καταστεί λειτουργικό και προσβάσιμο, ώστε να επωφεληθούν κάτοικοι και επισκέπτες.

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με αφορμή το γεγονός αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το αρχοντικό της θρυλικής οικογένειας Τομπάζη, το ιστορικό “κονάκι”, που ενέπνευσε το “Μυστικό του Άσπρου Βράχου” του Μαρή, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, δείγμα της κλασικιστικής αρχιτεκτονικής της εποχής του.

Με την αποκατάσταση, επανάχρηση και αξιοποίηση του για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις αναδεικνύεται η ιστορική του αξία και μετατρέπεται σε πόλο έλξης επισκεπτών και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr