Νίκος Μπαράκος: Η αποκάλυψη για το Μουσείο Παπανικολάου στη Κύμη
Ειδησεις ευβοια

Νίκος Μπαράκος: Η αποκάλυψη για το Μουσείο Παπανικολάου στη Κύμη

Συνέντευξη στην ιστορική εφημερίδα των ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας», παραχώρησε ο Νίκος Μπαράκος, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Γεώργιο Παπανικολάου, ενός εκ των μεγαλύτερων ευεργετών της ανθρωπότητας.
Ο κ. Μπαράκος τόνισε πως «είχαμε την ευκαιρία με τη δημοσιογράφο Γιάννα Κατσαγεώργη να συζητήσουμε για το Μουσείο Παπανικολάου στην Κύμη, που θα είναι έτοιμο σύντομα τόσο στη φυσική όσο και στην ψηφιακή του μορφή, αλλά και για τις δυνατότητες που ανοίγονται ώστε να γίνει ο τόπος μας ένας συνεδριακός κόμβος».
«Το κτίριο, όπως ανέφερα, θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα και θα εξελιχτεί σε έναν νέο διαδραστικό και βιωματικό χώρο με ενεργή συμμετοχή του επισκέπτη, με πρωτότυπη παρουσίαση της ζωής και των επιτευγμάτων του οραματιστή γιατρού, αλλά και της γενέτειράς του της Κύμης, με μια καταπληκτική συνύπαρξη των νέων τεχνολογιών, της ατμόσφαιρας του 20ού αι. και της σύγχρονης μουσειολογίας, με προσβάσιμο διαδραστικό εργαστήριο για το κοινό και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εκδηλώσεων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ψηφιακών παραγωγών (εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας VR, AR)», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr