Νίκος Μαστροκώστας: «Είναι μονόδρομος τα έργα για τα απορρίμματα της Εύβοιας»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Νίκος Μαστροκώστας: «Είναι μονόδρομος τα έργα για τα απορρίμματα της Εύβοιας»

Ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου παρευρέθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ στη Θήβα

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΦΟΣΔΑ στη Θήβα παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μαστροκώστας.

 

Ο αυτοδιοικητικός που έβαλε μπροστά το θέμα των σκουπιδιών και τελικά τα κατάφερε αφού μετά από δική του επιμονή όλοι μαζί ενωμένοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Μαστροκώστας κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση μεταξύ άλλων ανέφερε στο ότι δεν είναι επιτυχία δική του επειδή κανόνισε με τον βουλευτή Θανάση Ζεμπίλη να κλειστεί το ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης, αλλά είναι δουλειά χρόνων της υπηρεσίας του φορέα και του γενικού διευθυντή του κυρίου Χαράλαμπου Τσοκάνη και αγώνας του προέδρου του κυρίου Καραϊσκου που αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα σε αυτό το εγχείρημα.

Ο Νίκος Μαστροκώστας μιλώντας στο evima.gr είπε:
«Ήταν το σωστό timing τώρα και που όλοι οι θεσμοί της Στερεάς ενωμένοι βρέθηκαν σε αυτό το ραντεβού που φαντάζομαι ότι δεν είχε ξαναγίνει και κατάλαβε ο υπουργός ότι η Στερεά χρειάζεται αυτές της εγκρίσεις των έργων γιατί όπως είπα και εγώ όπως και όλοι ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το απορρίμματα της Στερεάς στο δρόμο, να βασανίζονται οι δήμοι και να πληρώνουν οι πολίτες.

Σε αυτό το ραντεβού τέθηκε από όλους το ότι αυτά τα έργα είναι μονόδρομος για την Στερεά και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ έδωσε μεγάλη μάχη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου γιατί ήταν αντίθετοι. Από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση να τρέξουμε τις διαδικασίες να μη χάσουμε μέρα .
Δεν θα ήθελα πάλι ο Δήμος μου να βρεθεί σε αυτή την δεινή θέση που βρέθηκε πριν 5 μήνες να μην έχει πού να πάει τα απορρίμματα του για αυτό και ασχολήθηκα να βοηθήσω σε αυτό το μείζον θέμα της ένταξης των έργων .
Όπως και το γεγονός ότι αυτά τα έργα έχουν ορίζοντα επταετίας να ολοκληρωθούν και θα πρέπει να να προσδιορίσουμε και μεταφορά των απορριμμάτων με το νέο κύτταρο της Θήβας και τη ΜΕΑ ΧΥΤΥ , καθώς επίσης και να δούμε πώς μπορούμε να ζητήσουμε επιχορήγηση για τα καύσιμα των δήμων της Εύβοιας που μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στην Ιστιαία και στην Άμφισσα γιατί τα κόστη είναι δυσβάσταχτα για τους Δήμους μας .
Η δέσμευση του υπουργού για ένταξη των έργων είναι ότι θα ενταχθούν γρήγορα πριν ακόμα προκήρυξη εκλογές ο πρωθυπουργός.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εδώ τον Δήμαρχο και πρόεδρο του φορέα, Θύμιο Καραίσκο  που έβαλε πλάτη όλο αυτό τον καιρό για να μπορούμε να μεταφέρουμε τα απορρίμματα της νότιας Εύβοιας και του δήμου μας φυσικά στη Λαμία μέχρι να βρεθεί λύση καθώς επίσης και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα που βοήθησε όλο αυτό τον καιρό όπως και τον Δήμαρχο Θήβας στον κύριο Γιώργο Αναστασίου καθώς και το Δήμαρχο Δελφών τον κύριο Ταγκαλή που δέχεται στον ΧΥΤΑ που έχει στο δήμο του τα απορρίμματα της νότιας Εύβοιας», σημείωσε ο Νίκος Μαστροκώστας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr