Ειδησεις ευβοια

Οδικό δίκτυο Ραπταίοι-Νέα Στύρα- Στύρα: Νέα χρηματοδότηση- Πότε ξεκινά το έργο

Εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών, για το νέο οδικό δίκτυο Ραπταίοι-Νέα Στύρα- Στύρα, ανακοίνωσε στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός
Οδικό δίκτυο Ραπταίοι-Νέα Στύρα- Στύρα: Νέα χρηματοδότηση- Πότε ξεκινά το έργο

Νέα χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών για το μεγάλο έργο του νέου οδικού δικτύου Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα, στην Εύβοια.

Το παραπάνω συνόψισε σε τοποθέτηση του στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιείται δια ζώσης, στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κάρυστο,ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο κος Σπανός αναλυτικότερα έδωσε νέα στοιχεία για την πορεία του μεγάλου έργου για το νέο οδικό δίκτυο Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Όπως ανέφερε  ολοκληρώθηκαν οι νέες μελέτες που απαιτήθηκαν και παράλληλα έχουν «τρέξει» οι διαδικασίες για το μεγάλο έργο και εξασφαλίστηκε νέα χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών.

Το νότιο τμήμα του έργου βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό με στόχο εντός του 2022 να υπάρχει ανάδοχος, όπερ σημαίνει να μπορέσει να ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

«Για να μπορούμε να ερχόμαστε σε αυτόν τον όμορφο τόπο πιο γρήγορα και με ασφάλεια» συνόψισε ο κος Σπανός τονίζοντας πως αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως παραγνωρίζεται το βόρειο τμήμα για το οποίο, όπως ανέφερε επίσης δουλεύουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και βρίσκεται εντός στοχοθεσιών της για να ολοκληρωθεί συνολικά αυτό το σημαντικό έργο.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε ξαναπάρει έγκριση το 2005 και το 2006 αλλά δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το οδικό άξονα της νότιας Εύβοιας, αφού, ουσιαστικά με την υλοποίησή του ολοκληρώνεται ο άξονας Λέπουρα-Κάρυστος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Σπανός, ο δρόμος αυτός έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες για πολλά χρόνια.

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Απόλλων» Apollon Suites Hotel στην Ψιλή Άμμο στην Κάρυστο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ