Οι 7 παραλίες με Γαλάζια Σημαία στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Οι 7 παραλίες με Γαλάζια Σημαία στην Εύβοια

Επτά παραλίες της Εύβοιας από 617 στην Ελλάδα πήραν Γαλάζια Σημαία και είναι έτοιμες να υποδεχθούν και φέτος τους λουόμενους.

Να σημειωθεί ότι 617 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία το 2023.

Η Εύβοια, με τις εκπληκτικές παραλίες που διαθέτει δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε επτά παραλίες του νησιού, δόθηκε Γαλάζια Σημαία.

Οι τέσσερις παραλίες βρίσκονται στον δήμο Χαλκιδέων, ενώ οι τρεις στον δήμο Καρύστου.

Γαλάζια Σημαία στην Εύβοια πήραν οι παραλίες:

Δήμος Χαλκιδέων:

Αλυκές Δροσιάς

Μόλις 2 χλμ από τη Δροσιά, 7 χλμ από Χαλκίδα και 70 χλμ από Αθήνα, βρίσκεται η υπέροχη παραλία της Δροσιάς, η παραλία Αλυκές ή Ιππόκαμπος όπως την ξέρουν αρκετοί από το όνομα του πρώτου beach bar που άνοιξε στην περιοχή.

Αστέρια Χαλκίδας

Μία «εξωτική» παραλία στο κέντρο της Χαλκίδας είναι τα Αστέρια.

Καλάμια

Η παραλία Καλάμια βρίσκεται μεταξύ Χαλκίδας και Νέας Αρτάκης. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες ενώ υπάρχουν και beach bar. Έχει αμμουδιά και ρηχά νερά και προτιμάται εξίσου και από ντόπιους και από ξένους.

Λευκαντί

Η παραλία Λευκαντί τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από τουρίστες και ντόπιους. Είναι αμμουδερή με ρηχή θάλασσα. Μεγάλη σε μήκος, συνολικά γύρω στα 2 χλμ.

Δήμος Καρύστου

Venus

Η παραλία βρίσκεται στα Νέα Στύρα, στα νοτιοδυτικά της Εύβοιας και έχει αμμουδιά.

Κοκκίνι

Παραλία Κοκκίνη (οικισμός Ιατρών. Με τον τονισμό όπως τον διαβάζετε καθώς είναι η παραλία του Κοκκίνη και όχι η Κόκκινη παραλία), αριστερά από το λιμάνι, στα δύο χιλιόμετρα.

Κρεμάλα

Για όσους αναζητούν άνεση και οργανωμένες υποδομές, η Κρεμάλα, η Ριγιά και η Γαλλίδα αποτελούν ιδανική επιλογή, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Καρύστου, προς τα δυτικά.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr