Οι Ε’ Χαιρετισμοί στην Εύβοια – Γέμισαν οι εκκλησίες
Ειδησεις ευβοια

Οι Ε’ Χαιρετισμοί στην Εύβοια – Γέμισαν οι εκκλησίες

Τον Ακάθιστο Ύμνο στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ιερού Προσκυνήματος και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, και οι αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Μετά την ανάγνωση και των τεσσάρων στάσεων των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος κήρυξε τον θείο λόγο με έναυσμα το δίστιχο «Χαίρε, ολκάς των θελόντων σωθήναι·. χάιρε, λιμήν των του βίου πλωτήρων».

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και Νικόλαος Ενωτιάδης.

Την ίδια ώρα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε στην τελεσθείσα ι. ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, τον Οικον. Νικόλαο Μάρκου-Εφημέριο της Ενορίας και τον διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, ανέπτυξε ερμηνευτικά τον στίχο από το τελευταίο τροπάριο της έκτης ωδής του κανόνα του Ακαθίστου Ύμνου: «Χαίρε… νεφέλη ολόφωτε, η τους πιστούς απαύστως επισκιάζουσα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr