Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Φτάνει στο Προκόπιο το δεξί του χέρι
Ειδησεις ευβοια

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Φτάνει στο Προκόπιο το δεξί του χέρι

Το Προκόπιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου την παραμονή της μνήμης του.

Με πολλή συγκίνηση και ανείπωτη χαρά, η αγάπη του Θεού μας αξιώνει, εφέτος, πριν την Εσπερινή Ακολουθία, να υποδεχθούμε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, την παραμονή της μνήμης του Αγίου (Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 7μ.μ.), το δεξιό άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, λείπει, μέχρι σήμερα, από το επίσης άφθαρτο και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο και έχει αντικατασταθεί από επίχρυσο ομοίωμα δεξιάς χειρός, ενώ τμήμα του ιδίου δεξιού βραχίονος έχει δωριθεί στην αγιορείτικη Ι. Μονή Αγ. Παντελεήμονος από τους κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, όταν το ιερό λείψανο ευρισκόταν ακόμη στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα Μικρασιατικά χώματα.

Το δεξί χέρι του Αγίου

Το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Οσίου, το οποίο διεφύλαξαν μετά πολλής ευλαβείας και αγάπης δύο αυτάδελφοι απόγονοι Καππαδοκικής προσφυγικής οικογενείας και το προσφέρουν εις το Ιερό Προσκύνημα, με προτροπή του Αιδεσιμολογιωτάτου Πνευματικού πατρός τους, θα κομίσει στο Ιερό Προσκύνημα, επισήμως, ο ευλογήσας την ενέργειαν αυτήν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και μετά την επίσημον υποδοχήν θα ακολουθήσει το διήμερο πρόγραμμα της πανηγύρεως του Αγίου (Κυριακή 26/5/2024 Εσπερινός και Δευτέρα 27/5/2024 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί: https://oir.gr/programma-ieras-panigyreos-osioy-ioannoy-rossoy-26-27-maioy-2024/

Δοξάζοντες τον Θεόν και ευγνωμονούντες τον Όσιο Ιωάννη και γι’ αυτήν την ευεργεσίαν και χάριν, προσκαλούμε όλους τους ευλαβείς και φιλεόρτους προσκυνητές, να μετάσχουν σε αυτήν την ουράνια χαρά της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr