Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Πώς βρέθηκε το δεξί χέρι του – Το πρόγραμμα των εορτασμών
Ειδησεις ευβοια

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Πώς βρέθηκε το δεξί χέρι του – Το πρόγραμμα των εορτασμών

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Ρίγη συγκίνησης στους φετινούς εορτασμούς, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έλευση του άγιου σκηνώματος στην Εύβοια ενώ ανευρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου.

Στις 27 Μαΐου πανηγυρίζει ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος στο Προκόπι, στην Εύβοια. Εκεί όπου το σκήνωμα του Αγίου βρίσκεται εδώ και 100 χρόνια, όταν το έφεραν μαζί τους οι Έλληνες που ξεριζώθηκαν από την Καππαδοκία. Το Προκόπι έγινε η βάση αυτών των ανθρώπων αλλά και ένα σημείο Πίστεως για όλους τους Χριστιανούς, καθώς εκεί βρίσκεται ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος.

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος που από το σκήνωμά του έλειπε το δεξί του χέρι και είχε αντικατασταθεί με χρυσό ομοίωμα, ωστόσο αυτό ανευρέθηκε και η ιστορία που το συνοδεύει είναι συγκινητική.

Σε εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στη Χαλκίδα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος έκανε την αποκάλυψη  για το δεξί χέρι του Όσιου Ιωάννη του Ρώσσου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ανήμερα της εορτής του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου 27/5 στο Προκόπι θα φτάσει το δεξί χέρι του θαυματουργού Άγιου.

Όπως είπε το βρήκαν από μία οικογένεια που το είχε και μετά από επικοινωνία που είχαν με τη συγκεκριμένη οικογένεια, το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στο Προκόπι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα τοποθετηθεί στη λάρνακα που βρίσκεται το σκήνωμά του.

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Το πρόγραμμα των εορτασμών

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 7μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

Ώρα 10μ.μ. Αγρυπνία (Εσπερινός-Παράκληση-Θεία Λειτουργία).

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ: Ώρα 6:45π.μ. Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία.

Ώρα 8:30π.μ. Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ώρα 10:45π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και οι Άγιοι Αρχιερείς Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Σκοπέλου κ. Νικόδημος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Οι Ιερές Ακολουθίες, θα μεταδοθούν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89.5 fm) και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).

Οι μεταδόσεις όλων των ιερών ακολουθιών θα πραγματοποιηθούν από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και θα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.orthodoxtv.gr, την Ορθόδοξη Ελληνική Ενημερωτική Τηλεόραση 4Ε https://www.tv4e.gr/ τις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως http://www.imchalkidos.gr και του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου https://oir.gr/

Δεύτε προσκυνήσωμεν πιστοί λείψανον περίσεπτον και πανυπέρτιμον Ιωάννου θεόφρονος, αγνίσωμεν χείλη, όμματα και μέτωπα και ικετεύσωμεν…

Η χάρη και οι πρεσβείες του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωάννου μετά πάντων και υπέρ πάντων ημών. Αμήν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr