Πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου: Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου: Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Εύβοια

Ανακοίνωση για συμμετοχή έβγαλε και η ΟΛΜΕ, γεγονός που επηρεάζει και τα σχολεία της Εύβοιας

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρυχθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την Πέμπτη 16 Μαρτίου γεγονός που συνεπάγεται πως στον «πάγο» μπαίνει για εκείνη την ημέρα και η Εύβοια

Ανακοίνωση για συμμετοχή έβγαλε και η ΟΛΜΕ.

Πανελλαδικώς, τα σχολεία θα είναι μεν ανοιχτά, ωστόσο, θα διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα σε κάθε σχολική μονάδα για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργήσει.

Πιο αναλυτικά, η ΟΛΜΕ εκπροσωπεί τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι καλούνται μέχρι μία μέρα πριν την απεργία να δηλώσουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία.

Στη συνέχεια, αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα και προσαρμόζεται ανάλογα με το ποιοι καθηγητές συμμετέχουν και δεν συμμετέχουν.

Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τον λόγο έχει η ΔΟΕ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει έχει βγει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Στην προηγούμενη μεγάλη απεργία στις 8 Μαρτίου η ΔΟΕ συμμετείχε.

Και τα δημοτικά θα είναι ανοιχτά, όμως αν ένας από τους δασκάλους απεργεί, τότε τα παιδιά της τάξης του δεν θα πάνε στο σχολείο.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την απεργία
«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Όλες και Όλοι στον αγώνα.»

«Την Πέμπτη 16 Μάρτη κλειστά σχολεία και μαθητική πορεία στην απεργία»
Κάλεσμα να κλείσουν τα σχολεία τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 16 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Πέμπτη 16/3 κλειστά σχολεία και μαθητική πορεία στην πανελλαδική απεργία! Στις 11 στο άγαλμα Βενιζέλου!

Ενώνουμε ξανά τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και με τους φοιτητές! Δείχνουμε τη δύναμή μας!

Τα κέρδη τους, οι ζωές μας, ως εδώ!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr