Παραδοσιακές χυλοπίτες Εύβοιας: Έτσι θα τις φτιάξετε
Ειδησεις ευβοια

Παραδοσιακές χυλοπίτες Εύβοιας: Έτσι θα τις φτιάξετε

Μια εμβληματική, ευβοιώτικη συνταγή

Η Εύβοια φημίζεται για τα νόστιμα τοπικά φαγητά της και ένα από αυτά είναι φυσικά οι χειροποίητες, χυλοπίτες.

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που αποτελεί μια εύκολη λύση για κάθε νοικοκυρά.

Υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
Εκτέλεση
  • Aνακατέψτε το γάλα με το αλάτι και το σιμιγδάλι σε μια λεκανίτσα.
  • Αφήστε το μίγμα να σταθεί μια ώρα για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  • Ρίξτε τα αυγά και όσο αλεύρι σηκώσει και ζημώστε, ώστε να επιτύχετε μια ζύμη λεία και ελαστική.
  • Αφήστε την να σταθεί σκεπασμένη μια ώρα..
  • Πάρτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα..
  • Απλώστε τα σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο και αφήστε τα να τραβήξουν μερικά λεπτά.
  • Περάστε τα από τη μηχανή που κόβουμε τις χυλοπίτες σε ότι μέγεθος θέλουμε (λεπτές η χοντρές).
  • Στη συνέχεια απλώστε τις χυλοπίτες επάνω σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο και αφήστε τες να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος που αερίζεται, 5-6 ημέρες.
  • Βάλτε τες σε τουρβά και διατηρήστε τες κρεμασμένες σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr