Παραλίες στην Εύβοια: Ο φυσικός όρμος με τα γαλαζοπράσινα νερά
Ειδησεις ευβοια

Παραλίες στην Εύβοια: Ο φυσικός όρμος με τα γαλαζοπράσινα νερά

Στη νότια πλευρά της Εύβοιας βρίσκεται μια παραλία όνειρο, το Αρμυρίχι.

Το Αρμυρίχι είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας, μικρή όμως σε έκταση, με γαλάζια νερά, σπηλιές και πανέμορφους, επιβλητικούς βράχους από τις δύο πλευρές που την προστατεύουν από τους ανέμους. Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα όπως άλλωστε και στις περισσότερες παραλίες του Αιγαίου.

Μειονέκτημα» της παραλίας είναι η ίδια η ομορφιά της αλλά και η μικρή της έκταση της που δημιουργούν – κυρίως τα Σαββατοκύριακα – το αδιαχώρητο και δυσκολίες στη στάθμευση.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ενώ στα δύο μαγαζιά πάνω από την παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε ότι θελήσετε να πιείτε ή να τσιμπήσετε.

Στην δεξιά πλευρά και στα βράχια, δύο σπηλιές δημιουργούν δύο ξεχωριστές μικρές παραλίες με φυσική σκιά αλλά η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μόνο μέσα από το νερό ή διαφορετικά μπορείτε να περπατήσετε μέχρι εκεί, καθώς στην άκρη είναι σχετικά ρηχά, ώστε να μεταφέρετε και τα πράγματα σας, αν και είναι δύσκολο να μην τις έχουν ήδη προλάβει άλλοι!

Πως θα πάτε στη παραλία

Από Χαλκίδα η παραλία Αρμυρίχι Μεσοχωρίου απέχει 85 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι καλός μέχρι την παραλία. Από την Χαλκίδα θα κατευθυνθείτε προς νότια Εύβοια, περνάτε το Αλιβέρι και στα Λέπουρα κάνετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Κάρυστο. Αφού περάσετε την πινακίδα για Ζάρακες θα δείτε μετά από λίγο πινακίδα δεξιά προς Μεσοχώρια. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τις πινακίδες προς την παραλία. Θα βρεθείτε σε μία διχάλα όπου ένας δρόμος οδηγεί στην παραλία Αρμυρίχι και ο άλλος στο Λιμνιώνα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr