Πασίγνωστος επιχειρηματίας δημιουργεί εταιρεία «κολοσσό» στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Πασίγνωστος επιχειρηματίας δημιουργεί εταιρεία «κολοσσό» στην Εύβοια

Τεράστιο επιχειρηματικό βήμα στην Εύβοια

Ενα μεγάλο επιχειρηματικό βήμα πρόκειται να κάνει πασίγνωστος επιχειρηματίας στην Εύβοια με εταιρεία logistics στο Βασιλικό της Χαλκίδας.

Πρόκειται για την κολοσσιαία εγκατάσταση της εταιρείας «Ζukera Trading Co Lt», σε μια έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνει κτίρια αποθήκευσης  δομημένης επιφάνειας 120.000 τετραγωνικών μέτρων με ένα θαλάσσιο μέτωπο μήκους 1,5 χιλιομέτρου και λιμενικές υποδομές με απεριόριστες δυνατότητες για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Nοτιο-ανατολική ακτή του Ευβοϊκού Κόλπου, στο ανατολικό τμήμα του όρμου του Λευκαντί, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαλκίδας και 87 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και εν συνεχεία μέσω του αυτοκινητόδρομου Χαλκίδας – Σχηματαρίου και της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αλιβερίου.

Μπορεί να λειτουργήσει ως Ελεύθερη Τελωνειακή Αποθήκη ή και ως κέντρο δεδομένων, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης μεγάλων θαλαμηγών.

Tα κτιριακά συγκροτήματα αποτελούνται από υφιστάμενα κτίρια με αποθηκευτικούς χώρους και κατασκευές, συνολικής επιφανείας δόμησης περίπου 125.000 τετραγωνικών μέτρων.

Υπάρχουν αποθήκες και χόροι διαφόρων υποστηρικτικών χρήσεων.

Η έκταση μπορεί να στεγάσει επίσης, την κατασκευή πρόσθετων αποθηκευτικών χώρων και άλλων εγκαταστάσεων αυξάνοντας το μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων σε 250.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στη βιομηχανικά αξιοποιημένη περιοχή και στο χώρο υποστήριξης του λιμένος, υπάρχει δίκτυο εσωτερικών δρόμων που υπερβαίνει σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα.

Οι λιμενικές υποδομές που κατασκευάστηκαν το 1978 θα εξυπηρετούν κατ’ αποκλειστικότητα την εταιρεία, με δυνατότητα λειτουργίας σε 24ωρη βάση, καθώς βρίσκονται σε κλειστό και γαλήνιο όρμο.

Περιλαμβάνουν κύριο προβλήτα μήκους 300 μέτρων και με βύθισμα 12 μέτρων.

Διαθέτουν περιβαλλοντική αδειοδότηση και τελούν σε πλήρη συμμόρφωση με τον Κώδικα Ασφάλειας για την διεθνή ναυσιπλοΐα και τις λιμενικές εγκαταστάσεις (ISPS Code).

Στις παρυφές εκάστης πλευράς της κύριας προβλήτας υπάρχουν 2 ράμπες (νηοδόχοι) μήκους 9 μέτρων η κάθε μια, για την υποδοχή πλοίων RoRo.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr