Παζάρι Αυλωναρίου: Με 100% πληρότητα στους πάγκους – Πότε θα γίνει
Ειδησεις ευβοια

Παζάρι Αυλωναρίου: Με 100% πληρότητα στους πάγκους – Πότε θα γίνει

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το φετινό παζάρι του Αυλωναρίου, όπου η πληρότητα στους πάγκους είναι στο 100%.

Λόγω της μεγάλης πληρότητας, αναζητούνται εργαζόμενοι ενώ οι πάγκοι έχουν αρχίσει να στήνονται για το μεγάλο γεγονός.

Το φετινό, μεγάλο παζάρι του Αυλωναρίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη σερί σεζόν καθώς το 2020 και 2021 σφραγίστηκε η λειτουργία λόγω κορωνοϊού.

Πότε ξεκινά το παζάρι Αυλωναρίου 2023

Το παζάρι Αυλωναρίου, ένα από τα μεγαλύτερα της Στερεάς Ελλάδας. θα πραγματοποιηθεί στις 6-15 Οκτωβρίου 2023. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, ρούχα, εδέσματα αλλά και είδη οικιακής χρήσης. Το ζωοπάζαρο ξεκινά μία με δύο ημέρες νωρίτερα.

Πως θα πάτε στο παζάρι Αυλωναρίου

Για να φτάσετε στο παζάρι του Αυλωναρίου, θα ακολουθήσετε τον δρόμο Χαλκίδας – Κύμη και τις ταμπέλες για Αυλωνάρι. Το παζάρι βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Το παζάρι Αυλωναρίου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, μετά από δύο Σαββατοκύριακα. Όσο πιο νωρίς φτάσετε, τόσο περισσότερα προϊόντα θα βρείτε.

Πως θα λάβετε συμμετοχή

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανήγυρεις, να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως 22/09/2023 και ώρες 09:00 με 14:00, στα γραφεία της Δ.Ε. Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
To έντυπο της αίτησης, καθώς και η εν λόγω πρόσκληση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (www.kimis-aliveriou.gr) στην ενότητα Νέα & Ανακοινώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιοι υπάλληλοι Μπαϊρακτάρη Μαρία και Σαμαράς Βασίλειος, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2223350239 και 2223350223.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στην ετήσια Εμποροπανήγυρη βάσει της παρ.1 του αρ.37 του Ν.4849/2021 έχουν ως πωλητές φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:
βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές
άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή δραστηριοποίησης στις
λαϊκές αγορές
άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο
άδειας χειροτέχνη-καλλιτέχνη
Οι θέσεις αποδίδονται στις παραπάνω κατηγορίες των πωλητών με την ακόλουθη ποσόστωση:
το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,
το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και
το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία εκτός των άλλων θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότητας, τα προς πώληση είδη καθώς και η χρονική διάρκεια για την οποία ζητείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού
Φωτοαντίγραφο της άδειας που κατέχει κατά περίπτωση
Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής .
Δημοτική ενημερότητα από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου (αυτεπάγγελτα-άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).
Φωτοτυπία βιβλιάριου υγείας ή πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την Υπηρεσία.
Οι πωλητές-έμποροι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν αναγομωμένο πυροσβεστήρα 6 κιλών ξηράς κόνεως σε ισχύ.
Σε περίπτωση κενών θέσεων και αν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι κάτοχοι άδειας που υπερβαίνει την ποσόστωση, θα εγκρίνεται η συμμετοχή τους, προκειμένου η Εμποροπανήγυρη να έχει πληρότητα και να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία.
Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη, εάν δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους και στην περίπτωση αυτή δεν επιστρέφεται η τυχόν καταβληθείσα προκαταβολή.
Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση κατά χρήση, των περιπτέρων στην Εμποροπανήγυρη, από τους δικαιούχους σε οποιονδήποτε τρίτο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr