Πλήθος κόσμου στο παρεκλήσι του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Αμάρυνθο Ευβοίας
Ειδησεις ευβοια

Πλήθος κόσμου στο παρεκλήσι του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Αμάρυνθο Ευβοίας

Στο παρεκλήσι του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Αμάρυνθο Ευβοίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το εσπέρας και επί τη εορτή του γενομένου εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τελέσθηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι στην Αμάρυνθο ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος Ισταίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ. Ιωάννης.

Το πλαισίωσαν ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρη εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας με τον Οικονόμο Κυριακό Κοκκάλα εφημέριο ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης και αναφέρθηκε περιληπτικά στα καθήκοντα των λειτουργικών και θεοειδών αγγέλων οι οποίοι πάντοτε πρόθυμοι και έτοιμοι τα εκτελούν σε κάθε περίσταση των πιστών ώστε αποτελούν τους προστάτες και φύλακες τους και να εξομαλύνουν με την βοήθεια τους και να μας διακονούν σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Ακολούθως ευχήθηκε με τις εόρτιες ευχές του ο Σεβασμιώτατος προς τους πιστούς.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην οποία συμπροσευχόμενος επι του ιερού βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης ενω ιερούργησαν ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης με τον Οικονόμο Κυριακό Κοκκάλα με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας που τίμησαν την εορτή.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα μερίμνη των κτητόρων του ιερού παρεκλησίου και αυταδέλφων Ιωάννου και Θεοδοσίας Παρίση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr