Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί αύριο 18/5 στη Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί αύριο 18/5 στη Χαλκίδα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί της Εύβοιας που θα κινηθούν στη Χαλκίδα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας έχοντας υπόψη την ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή του  ποδηλατικού αγώνα «ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2024 που θα φιλοξενηθεί και στην Εύβοια ανακοινώνει ότι :

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση παντός τροχοφόρου οχήματος σε αμφότερες τις πλευρές της οδού Λ. Μακαρίου από το ύψος του Κ.Υ.Ε. με διακριτικό τίτλο EUBOUS  έως τη είσοδο του parking που υφίσταται έμπροσθεν  του Κ.Υ.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΑΣΤΕΡΙΑ» από την 08:00 ώρα του Σαββάτου 18/05/2024 και μέχρι τη λήξη των αθλητικών εκδηλώσεων.

Αρχισε την Τετάρτη 15 Μαΐου ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, ο σημαντικότερος αγώνας της επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου στη χώρα μας.

Στις πέντε ημέρες της διάρκειάς του, Έλληνες αλλά και ξένοι φίλοι του αθλήματος θα βρεθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής για να χειροκροτήσουν από κοντά τους 120 ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, ενώ τηλεθεατές σε 174 χώρες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από τις οθόνες τους τα πέντε ετάπ που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στο “Καλλιμάρμαρο” Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Εύβοια και συγκεκριμένα ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχεται, ως θεσμικός συνδιοργανωτής, την μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας και βρίσκεται ανάμεσα στους 22 Δήμους της Ελλάδας, που φιλοξενούν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, μιας παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα.

Η Χαλκίδα είναι ο τερματικός σταθμός της 4ης συναρπαστικής διαδρομής (ΕΤΑΠ), της μεγαλύτερης σε απόσταση (196,88 χλμ), το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, όπου 20 ομάδες, από όλο τον κόσμο, με 120 επαγγελματίες αθλητές, ξεκινούν από την Σπερχειάδα και καταλήγουν στη Χαλκίδα.

Για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ και την ασφάλεια των αθλητών, πολιτών και επισκεπτών θα ισχύσουν οι εξής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 • Από την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 00:30 το βράδυ έως και το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19:30, απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων εκατέρωθεν της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή, από το ύψος της οδού Διοβουνιώτη έως τη διασταύρωση με την Λεωφόρο Μακαρίου
 • Tο Σάββατο 18 Μαΐου:
 1. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 19:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή.
 2. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Θηβών.
 3. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 17:45, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της ΕΟ Θηβών-Χαλκίδας, από το ύψος της οδού Νικοδήμου έως τη διασταύρωση της Ριτσώνας.
 4. Από ώρα 15:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων από την διασταύρωση της Ε.Ο. Θήβας – Χαλκίδας με Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας, μέχρι την διασταύρωση στην περιοχή της Γλύφας [Αλλατίνη].
 5. Από ώρα 16:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στην παλαιά Γέφυρα.
 6. Από ώρα 16:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της Λεωφόρου Μακαρίου, από την οδό Αριστοτέλους.
 7. Από ώρα 16:00 έως και ώρα περίπου 18:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Λουκιανού Καρώνη.
 • Η όδευση από την Ευβοϊκή Ακτή προς την Βοιωτική Ακτή, από ώρα 16:00 έως και περίπου ώρα 18:00, θα διεξάγεται μέσω της υψηλής Γέφυρας.
 • Η όδευση από την Βοιωτική Ακτή προς Αθήνα και Χαλκίδα θα διεξάγεται μέσω των οδών Αριστοτέλους-Αθανασίου Διάκου- Αμπελακίων-Απόλλωνος- Αναγνωστοπούλου [Κλειστό Κανήθου]-  Φιλικής Εταιρείας-Οδυσσέως Ανδρούτσου- Κώτσου [Αγ. Παρασκευή Δροσιάς]- στον κυκλικό κόμβο έξοδος προς Αθήνα [2η έξοδος]

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr