Πόσο κοστίζουν φέτος τα ξύλα στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Πόσο κοστίζουν φέτος τα ξύλα στην Εύβοια

Συμβουλές για το πως πρέπει να καταναλώσετε τα ξυλά στην Εύβοια

Να αγοράσουν καυσόξυλα «τρέχουν» οι καταναλωτές στην Εύβοια, μετά τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, το αμέσως χρονικό διάστημα.

Για να προλάβουν και την ενδεχόμενη αύξηση των τιμών, μόλις πέσει η θερμοκρασία. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το είδος και την ποσότητα του ξύλου και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, κάνουν μάλιστα αυτή την εποχή, πολλές προσφορές για να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές.

Οι τιμές, ανάλογα με την περιοχή που πωλούνται παρουσιάζουν αποκλίσεις, αλλά γενικά κυμαίνονται περίπου στις περσινές τιμές.

 

Οι επαγγελματίες του κλάδου, συμβουλεύουν τους καταναλωτές να αγοράζουν ξύλα, πριν έρθουν τα μεγάλα κρύα, γιατί οι τιμές ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μίας κακοκαιρίας.
Ας δούμε όμως ποια ξύλα είναι αποδοτικότερα και τι προσφέρουν ενεργειακά.

Η οξιά, αποδοτική στην καύση, είναι ιδανική για τζάκι, καθώς δίνει μεγαλύτερη φλόγα, χωρίς όμως να προκαλεί τα προβλήματα καπνού που δημιουργούν τα κωνοφόρα. Προσοχή όμως γιατί εγκλωβίζει σε θύλακες υγρασία με αποτέλεσμα να «σκάει» κατά την καύση και να πετάει αναμμένα κομματάκια κάρβουνου.
Η δρυς πρέπει να προτιμάται για συνεχή χρήση. Δεν είναι από τα ξύλα που αρπάζουν εύκολα, δεν βολεύει για προσάναμμα, όμως καίει αργά και αποδοτικά και διατηρεί τη φωτιά περισσότερο.
Η ελιά, όπως και η δρυς, έχει μεγαλύτερη διάρκεια καύσης.

Γενικά τα κωνοφόρα, όπως το πεύκο και το έλατο, «αρπάζουν» γρήγορα, δίνουν μεγάλη φλόγα και έχουν πολύ μεγάλη θερμική ικανότητα. Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε κυρίως για προσάναμμα. Προσοχή όταν χρησιμοποιούνται ως κύριο καύσιμο γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστα αποτελέσματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε φωτιά στην καμινάδα ή στη σκεπή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr