ΠΟΥ: Παραμένει ο ανώτατος συναγερμός για τον κορονοϊό
Ειδησεις ευβοια

ΠΟΥ: Παραμένει ο ανώτατος συναγερμός για τον κορονοϊό

Σε βελτίωση της κατάστασης ελπίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος όμως διατηρεί τον ανώτατο συναγερμό για τον κορονοϊό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/01/2023) ότι η COVID-19 εξακολουθεί να συνιστά μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού. Η πανδημία πιθανόν να βρίσκεται σε ένα «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρειάζεται προσεκτική διαχείριση για να «περιορίσει τις πιθανόν αρνητικές επιπτώσεις», προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ο Οργανισμός κήρυξε κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, για τον κορονοϊό. Πάνω από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία, η οποία έχει πλήξει όλες τις χώρες του πλανήτη επηρεάζοντας αρνητικά οικονομίες και κοινότητες.

Σύμφωνα με συμβούλους της επιτροπής ειδικών του ΠΟΥ για την κατάσταση της πανδημίας, μάλλον δεν έχει έρθει η στιγμή να λήξει η κατάσταση συναγερμού δεδομένης της αβεβαιότητας για το κύμα των μολύνσεων στην Κίνα μετά την άρση των αυστηρών μέτρων, στο πλαίσιο της πολιτικής των μηδενικών κρουσμάτων στο τέλος του 2022.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει εκφράσει την ελπίδα του να τερματιστεί η κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης αυτό το χρόνο, ειδικά αν βελτιωθεί παγκοσμίως η πρόσβαση στα μέσα αντιμετώπισης, στα εμβόλια και στις διαθέσιμες θεραπείες. «Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο ο κόσμος θα μεταβεί σε μια νέα φάση στην οποία θα μειωθούν οι νοσηλείες από covid-19 και οι θάνατοι θα πέσουν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο», είπε ο Γκεμπρεγέσους σε σημερινή συνεδρίαση του ΠΟΥ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr