Πρόεδρος ΣΕΔΕ Χαλκίδας στο evima.gr: Ο Δήμος δεν καλύπτει το κόστος σύνδεσης για τα φωτοβολταϊκά στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο
Ειδησεις ευβοια

Πρόεδρος ΣΕΔΕ Χαλκίδας στο evima.gr: Ο Δήμος δεν καλύπτει το κόστος σύνδεσης για τα φωτοβολταϊκά στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο

Για το ζήτημα των ανεκμετάλλευτων φωτοβολταϊκών στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο, τοποθετείται στο evima.gr, η Πρόεδρος της ΣΕΔΕ τού δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Μιτζιφίρη

Ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες της σχολικής επιτροπής το κόστος σύνδεσης των φωτοβολταϊκών πάνελ που έχουν τοποθετήσει στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στην Εύβοια.

Αυτό αναφέρει με δήλωση της στο evima.gr, η Πρόεδρος της ΣΕΔΕ τού δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Μιτζιφίρη, δίνοντας έτσι μια πρώτη απάντηση στο γιατί τα πάνελ που θα μπορούσαν να δώσουν οριστική λύση στο ζήτημα της θέρμανσης και της ψύξης για τα εν λόγω κτίρια, μένουν ανεκμετάλλευτα.

Το κόστος της σύνδεσης των φωτοβολταϊκών, ανέρχεται στα επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ και η κα Μιτζιφίρη, επισημαίνει πως ο δήμος από την πλευρά του δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καλύψει ο ίδιος το εν λόγω κόστος.

“Σαν πρόεδρος της ΣΕΔΕ του δήμου Χαλκιδέων, είχα θέσει το ερώτημα στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Το κόστος της σύνδεσης των φωτοβολταϊκών, ανέρχεται στα επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ, ποσό που ξεπερνάει την σχολική επιτροπή! Ο δήμος, από την πλευρά του, δεν ανέλαβε ούτε και αυτή την υποχρέωση του! Έτσι, μένουν ανεκμετάλλευτα όλα αυτά τα χρόνια, οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η εγκατάσταση για το σχολικό κτίριο αποτελεί εξοπλισμό που όχι απλώς αρκεί για την κάλυψη του σχολικού συγκροτήματος αλλά είναι τέτοιας δυναμικής που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με ρεύμα μια μεγάλη γειτονιά.

Δεν έχουν χρησιμοποιεί ποτέ καθώς η Διεύθυνση του σχολείου, που υπέγραψε για την διοικητική παραλαβή του κτιρίου, παρά το γεγονός πως επί μια πενταετία ζητά από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Χαλκιδέων (Σχολική Επιτροπή) να δρομολογήσουν τις διαδικασίες έγκρισης λειτουργίας της φωτοβολταϊκής μονάδας και σύνδεσή της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ζητήματα γραφειοκρατίας έχουν θέσει σκώμματα, με αποτέλεσμα το πλάνο ενεργειακής αυτονομίας του κτιρίου να είναι “στον πάγο”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr