Προσοχή στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας: Ξέρα δέντρα πέφτουν σε κεντρικούς δρόμους
Ειδησεις ευβοια

Προσοχή στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας: Ξέρα δέντρα πέφτουν σε κεντρικούς δρόμους

Παρά το πέρας πολλών μηνών από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, οι ζημιές στο περιφερειακό και δημοτικό οδικό δίκτυο δεν έχουν αποκατασταθεί.

Πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να γίνει συντήρηση των περιφερειακών και δημοτικών δρόμων στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 06/06/2024, η Λαϊκή Συσπείρωση εισηγήθηκε το θέμα, τονίζοντας ότι «έχουν περάσει οχτώ μήνες από τις πλημμύρες  Daniel & Elias το Σεπτέμβρη του 2023 και οι ζημιές στο περιφερειακό και δημοτικό οδικό δίκτυο δεν έχουναποκατασταθεί».

Στους δρόμους “Πήλι -Βλαχιά – Σαρακήνικο”, “Σπηάδα – Ρετσινόλακκος – Καλαμούδι”, “Ροβιές -Δρυμώνα”, “Αχλάδι – Κοτσικιά”, “Κήρινθος – Μετόχι – Σπαθάρι” κ. ά., οι ζημιές καθιστούν την κυκλοφορία άκρως επικίνδυνη έως απαγορευτική.

Δεν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση

Επίσης η προειδοποιητική σήμανση στα επικίνδυνα σημεία είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτη.

Σε πολλά σημείαυπάρχουν ακόμη καμμένα και ξερά δένδρα στις παρυφές των δρόμων, πουδιαρκώς πέφτουν στο οδόστρωμα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βρισκόμαστε ήδη σε τουριστική περίοδο, με αυξημένη κίνηση καικυκλοφορία κατοίκων αλλά και επισκεπτών, οπότε ελλοχεύουν σοβαροίκίνδυνοι για όλους τους διερχόμενους.

Οι ευθύνες κυβέρνησης, αρμόδιων υπουργείων και περιφέρειας είναι τεράστιες για το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε καθημερινά σε οδικό δίκτυο “καρμανιόλα”.

Γιατί βέβαια έχουν άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνησή μας και αντιλαμβάνονται την ασφάλειά μας σαν κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

ü  Άμεση τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου που υπάρχουν φθορές και το καθιστούν επικίνδυνο, με μέριμνα και για φωτεινή σήμανση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ü  Άμεση έναρξη όλων των απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση των καταστροφών στο οδικό δίκτυο, ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση όλων, με άμεση κρατική χρηματοδότηση.

Το γεγονός ότι μέχρι τώρα από τύχη δεν έχει συμβεί σοβαρό δυστύχημα, δεν απαλλάσσει κανένα από τις ευθύνες του.

Δεν θα περιμένουμε να συμβεί το μοιραίο, για να δούμε τους “αρμόδιους” να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις και να εύχονται να μην επαναληφθεί.

Η εξασφάλιση ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου τον 21ο αι. δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση απέναντι σε όλους μας.”

Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα αποδεκτή από του Δημοτικό Συμβούλιο και εκδόθηκε η 103/2024 απόφαση (ΑΔΑ :ΨΑΞΒΩΛ5-ΩΡΝ).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr