Πρωτοβουλία για αναγέννηση των δασών στην Εύβοια – Μαθητές συμμετείχαν σε δεντροφύτευση
Μαθητές και εκπαιδευτικοί δημιούργησαν τα δικά τους δεντράκια στην ΕύβοιαΜετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τα τελευταία χρόνια την Εύβοια, ο μελισσοκόμος Χαράλαμπος Σταματούκος αποφάσισε να αναλάβει δράση για την αναγέννηση της φύσης.
Με αγάπη για το περιβάλλον και βαθιά πίστη στη δύναμη της κοινότητας, ξεκίνησε ένα ξεχωριστό εγχείρημα: τη σπορά βελανιδιών για τη δημιουργία νέων δενδρυλλίων βελανιδιάς, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δεντροφυτεύσεις στις καμένες περιοχές του νησιού.
Η πρωτοβουλία του άγγιξε πολλούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλησαν να τη μετατρέψουν σε περιβαλλοντικό μάθημα ζωής για τους μαθητές τους.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί δημιούργησαν τα δικά τους δεντράκια
Όπως εξηγεί ο κ. Σταματούκος, πέρυσι τον χειμώνα παιδιά και δάσκαλοι από σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων συμμετείχαν ενεργά στη δράση.
«Φυτέψαμε βελανιδιές σε γλάστρες, φροντίσαμε τα φυτά μας όλο τον χρόνο και δημιουργήσαμε τα δικά μας μικρά δέντρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η δραστηριότητα είχε εκπαιδευτικό και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά παρακολούθησαν βήμα-βήμα πώς από έναν μικρό σπόρο γεννιέται ένα δέντρο που θα προστατεύει το περιβάλλον για δεκαετίες.
Δεντροφύτευση στη Μακρυμάλλη με τη στήριξη του Δασαρχείου Χαλκίδας
Την περασμένη Παρασκευή, η πρωτοβουλία αυτή πήρε πρακτική μορφή στο πεδίο, με τη στήριξη του Δασαρχείου Χαλκίδας.
Τα δεντράκια βελανιδιάς φυτεύτηκαν στην περιοχή της Μακρυμάλλης, που είχε πληγεί σοβαρά από τις φωτιές των τελευταίων ετών.
Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Νέας Λαμψάκου, το Γενικό Λύκειο Βασιλικού, ενώ το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, παραχώρησαν τα δεντράκια τους, τα οποία φύτεψε η ομάδα που βρισκόταν στο σημείο.
Ένα μήνυμα ελπίδας και συνεργασίας
Η δράση αυτή αποτελεί παράδειγμα ενεργής οικολογικής συνείδησης και συλλογικής προσπάθειας για την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της Εύβοιας.
Μέσα από την πρωτοβουλία του κ. Σταματούκου και τη συμμετοχή των σχολείων, φυτεύτηκαν οι ρίζες μιας νέας γενιάς που μαθαίνει να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr