Ψαράς έπιασε λαγοκέφαλο στην Εύβοια – Πόσο επικίνδυνο είναι
Ειδησεις ευβοια

Ψαράς έπιασε λαγοκέφαλο στην Εύβοια – Πόσο επικίνδυνο είναι

Και στην Εύβοια, μετά την Κάλυμνο και την Ρόδο, καταγράφεται τελικά περιστατικό αλίευσης ψαριού από αυτό το είδος που θεωρείται επικίνδυνο για τα αλιεύματα και τον άνθρωπο

Προβληματισμό προκαλεί σε αλιείς και λουόμενους η έντονη παρουσία Λαγοκεφάλων στις ελληνικές θάλασσες με νέο περιστατικό ψαρέματος ενός τέτοιου ψαριού μετά τα Δωδεκάνησα τώρα και στην Εύβοια.

Αλιείς και οι λουόμενοι κυρίως στα Δωδεκάνησα το τελευταίο διάστημα είχαν επισημάνει το φαινόμενο

Πρόκειται για ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα και επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού καταγράφτηκαν πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι σε κοπάδια ή μεγάλο μεγέθους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Παλμό της Καλύμνου, λίγες μέρες νωρίτερα σε εξωτερικό μόλο, στο λιμάνι της Καλύμνου, ψαρεύτηκε ένα τέτοιο ψάρι που μάλιστα ξεπερνούσε τα έξι κιλά.

Το ίδιο μέσο επισημαίνει πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους “Λεσεψιανούς μετανάστες”, όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, προσθέτει πως πριν αρκετό καιρό, που ένας λαγοκέφαλος βγήκε στα αβαθή σε παραλία της Καρπάθου και επιτέθηκε σε λουόμενο.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, το οποίο και πρέπει να τονιστεί πως προκαλεί θάνατο αν καταναλωθεί, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται.

Σημειώνεται πως ψαράδες αναφέρουν ότι γεμάτη από το άγριο αυτό είδος ψαριού είναι και η Ρόδος.

Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύεται στο TikTok η κατάσταση στα νερά προς τη Λίνδο είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους επαγγελματίες ψαράδες

ΠΗΓΗ: ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ– EVIMA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr