Ρεπορτάζ evima.gr: Πικρός… o μπακαλιάρος φέτος στην Εύβοια – Πού φτάνει τα 23 ευρώ το κιλό
Ειδησεις ευβοια

Ρεπορτάζ evima.gr: Πικρός… o μπακαλιάρος φέτος στην Εύβοια – Πού φτάνει τα 23 ευρώ το κιλό

Μπακαλιάρος από χρυσό στις αγορές της Εύβοιας

Στα ύψη φαίνεται πως έχουν εκτοξευτεί οι τιμές για το παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου, τον μπακαλιάρο στις αγορές της Εύβοιας. 

 

Το ψάρι που είναι συνδυασμένο με την ημέρα της εθνικής επετείου, καθώς το καταναλώνουμε παραδοσιακά σε όλη τη χώρα,ενώ το συνοδεύουμε με την κλασική σκορδαλιά, φαίνεται πως φέτος είναι πιο «αλμυρό» από ποτέ.

 

Στην αγορά της Εύβοιας οι καταναλωτές θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τα 20 ευρώ το κιλό, μάλιστα ο μπακαλιάρος α ποιότητας εισαγόμενος Ισλανδίας, φτάνει μέχρι και τα 23 ευρώ το κιλό.

 

Δυστυχώς η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά δεν άφησε ανεπηρεάστα ούτε τα ψάρια και δη τον μπακαλιάρο, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες της Εύβοιας που έχοντας ήδη αρχίσει τα ψώνια για την 25η Μαρτίου προτιμούν να αγοράσουν άλλα ψάρια, τα οποία βρίσκουν αρκετά φθηνότερα και να αφήσουν τον μπακαλιάρο για… άλλη φορά.

 

Μάλιστα ιχθυέμποροι ανέφεραν στο evima.gr ότι «παρόλο που το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, ο κόσμος έχει αρχίσει να ψωνίζει ψάρια και μάλιστα είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί τα πράγματα είναι πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι και η αγοραστική δύναμη εμφανίζεται πιο χαμηλά»

 

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ενταχθεί στο καλάθι του νοικοκυριού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr