Ρίγη συγκίνησης στην Εύβοια: Νεαρός χειροτονήθηκε ιερέας
Με λαμπρότητα η χειροτονία του πατρός Αθανασίου σε πρεσβύτερο στο Μετόχι
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πνευματική συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του διακόνου Αθανασίου σε πρεσβύτερο στην κοινότητα Μετοχίου. Την ιερή τελετή τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυστόδουλος.
Ο πατήρ Αθανάσιος, συντοπίτης της περιοχής και νέος άνθρωπος με ζωντανή πίστη και αγάπη για την Εκκλησία, επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της θρησκευτικής προσφοράς, δεχόμενος την ιεροσύνη με ταπεινότητα και ευθύνη.
Η τελετή
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Μετοχίου, παρουσία του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου, κ. Νίκου Μπαράκου, του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, κ. Αργύρη Πάφρα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου-Διρφύων, κ. Σταύρου Γιαμαρέλου, μελών του Τοπικού Συμβουλίου και πλήθους πιστών.
Η εκκλησία και ο περιβάλλων χώρος πλημμύρισαν από πιστούς που ταξίδεψαν όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από την Αθήνα και τη Χαλκίδα, για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη πνευματική γιορτή. Το θερμό και παρατεταμένο «Άξιος» που ακούστηκε από όλους επισφράγισε τη χαρά και τη συγκίνηση της ημέρας.
Η κοινότητα Μετοχίου ανήκει εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Χαλκίδας και διοικητικά στη Δημοτική Ενότητα Κύμης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, και η σημερινή τελετή αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της.
Άξιος!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr