Σάλος με νεκροταφείο στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν κενές θέσεις – Ζητούν άμεσες εκταφές
Ειδησεις ευβοια

Σάλος με νεκροταφείο στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν κενές θέσεις – Ζητούν άμεσες εκταφές

Η ανεπάρκεια του χώρου για νέες ταφές έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα σε κοιμητήριο της Εύβοιας το οποίο ζητά να γίνουν άμεσα εκταφές για να δημιουργηθούν κενές θέσεις

«Φράκαρε» το νεκροταφείο των Ψαχνών στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να γίνεται έκκληση από τους υπευθύνους του κοιμητηρίου για εκταφές των θανόντων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κοιμητήριο Ψαχνών η πληρότητα είναι στο 100%, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, σε περίπτωση θανάτου να μην υπάρχει άλλη θέση ταφής.

Γι΄αυτό το λόγο συγγενείς θανόντων στα Ψαχνά που βρίσκονται θαμμένοι στο κοιμητήριο ενημερώνονται τηλεφωνικά πως πρέπει να πραγματοποιηθούν εκταφές για να «αδειάσουν» θέσεις.

 

Το θέμα έχει προκύψει όχι μόνο λόγω της ανεπάρκειας χώρους για νέες ταφές αλλά και επειδή πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός για όλους.

Μάλιστα υπάρχει και σχετικός κανονισμός, τον οποίον μπορούν να επικαλεστούν οι υπεύθυνοι προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον εν λόγω κανονισμό, «με το πέρας δύο μηνών από τη λήξη της υποχρεωτικής ταφής, ή της ταφής τιμής ένεκεν, εάν οι συγγενείς του νεκρού δεν προσέλθουν να δηλώσουν εκταφή, δύναται η υπηρεσία να προβεί σε αυτεπάγγελτη εκταφή και να τοποθετήσει τα οστά στο χωνευτήρι».

 

Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου κοιμητηρίου στην περιοχή, προκειμένου να μην δημιουργηθεί εκ νέου ζήτημα στο μέλλον με την πληρότητα.

Χρειάζεται άμεση μόνιμη λύση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής που δέχονται τα τηλεφωνήματα από το κοιμητήριο για την εκταφή των αγαπημένων τους προσώπων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr