Σάλος στην Εύβοια με την απόλυση εκπαιδευτή από ΙΕΚ- Τι έχει συμβεί
Ειδησεις ευβοια

Σάλος στην Εύβοια με την απόλυση εκπαιδευτή από ΙΕΚ- Τι έχει συμβεί

Απόλυση εκπαιδευτή από ΙΕΚ της Εύβοιας

Σάλο έχει προκαλέσει στην Εύβοια η απόλυση εκπαιδευτή από ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό μιλώντας για εκδικητική απόλυση εργαζόμενου ο οποίος είναι συνδικαλιστής.

Περιγράφει πως τέλη Γενάρη 2024 και πριν καλά ολοκληρωθεί η εξεταστική των μαθημάτων, το ΙΕΚ δεν ανανέωσε τη σύμβαση για το επόμενο εξάμηνο σε εκπαιδευτή της ζαχαροπλαστικής.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμά πως αποφάσισε να «απαντήσει» η Διοίκηση σε έναν συνάδελφο μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, που φρόντιζε να ακούγονται σταθερά οι ανάγκες των σπουδαστών, που πίεζε προκειμένου να εξασφαλίζονται από το ΙΕΚ τα απαραίτητα αναλώσιμα, τα κατάλληλα εργαλεία και αντικατάστασή τους όταν αυτό απαιτείται, στολές κοκ.

Συνοψίζει πως το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο, καθώς δείχνει τις προθέσεις της Διοίκησης του ΙΕΚ προς κάθε κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως από τη μία διαφημίζει «παροχές», αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στη «μείωση κόστους» των μαθημάτων, χωρίς να λογαριάζει το πώς οι σπουδαστές θα μάθουν πιο αναλυτικά, πιο διεξοδικά μια τέχνη που η ζωή και η ανάγκη τους έφερε στο σημείο να τη χρυσοπληρώσουν για να κατακτήσουν.

Από την άλλη θέλει εκπαιδευτές «στα μέτρα της», να δέχονται τις περικοπές που αφορούν τα μαθήματά τους χωρίς διαμαρτυρίες, να προσπαθούν μόνοι τους να βρουν μια λύση για να καλύψουν τρύπες στα μαθήματα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους σπουδαστές της Σχολής ” να καταδικάσουν την τιμωρητική στάση της Διοίκησης απέναντι στο συνάδελφο και να ενώσουν τη δύναμή τους με το
σωματείο μας προκειμένου ο συνάδελφος να επιστρέψει στα μαθήματά του.”

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr