«Σχέδια επί χάρτου» για νέα ακτοπλοϊκή γραμμή στη Βόρεια Εύβοια- Τι δρομολόγιο θα εξυπηρετεί
Ειδησεις ευβοια

«Σχέδια επί χάρτου» για νέα ακτοπλοϊκή γραμμή στη Βόρεια Εύβοια- Τι δρομολόγιο θα εξυπηρετεί

Ριζική αλλαγή στο τοπίο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού θα αποτελέσει η νέα γραμμή που εξετάζεται να δημιουργηθεί

Το ενδεχόμενο επιδότησης μίας νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τη Βόρεια Εύβοια, με πολλαπλά πλεονεκτήματα για τις δύο περιοχές συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριου Σκάλκου, και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλουπου έγινε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης και εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής -πρόεδρος της οποίας είναι ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος- προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, μετά από συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022, εισηγήθηκε για την επιδότηση ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της Βόρειας Εύβοιας με τις Σποράδες μέσω έκτακτης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη το θετικό αποτύπωμα που θα μπορούσε να έχει για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Βόρεια Εύβοια και την περαιτέρω στήριξη της περιοχής, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

Σε συνέχεια της εκτενούς συζήτησης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα μεταξύ των εμπλεκομένων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει αναπτυχθεί όλη αυτή την περίοδο, συζητήσαμε εκτενώς -μαζί και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες- την εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής όσον αφορά το ενδεχόμενο υλοποίησης επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της Βόρειας Εύβοιας με τις Βόρειες Σποράδες. Η εξέταση της επιδότησης ακτοπλοϊκής γραμμής -μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- που θα συνδέει τη Βόρεια Εύβοια με τις Βόρειες Σποράδες, όπου λειτουργεί και το αεροδρόμιο της Σκιάθου, αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τη Βόρεια Εύβοια, ανοίγοντας προοπτικές για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας μετά την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2021, ενώ ανταποκρίνεται, παράλληλα, στο αίτημα των Βορείων Σποράδων για την ενδοσποραδική διασύνδεση κατά τη θερινή περίοδο. Συνολικά, λοιπόν, πρόκειται για μία εξέλιξη που μπορεί να αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις δύο περιοχές, ανοίγοντας νέους διαύλους τουριστικής κίνησης, δημιουργώντας νέες δυνατότητες αύξησης της τουριστικής δραστηριότητας και συμβάλλοντας στην περαιτέρω στήριξη της Βόρειας Εύβοιας».

Βάσει των αποτελεσμάτων της συνάντησης εργασίας, προχωρούν την επόμενη περίοδο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Γραφείου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, τα επόμενα βήματα για την εξέταση του ενδεχομένου υλοποίησης της εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr