Σε αυτή την εκκλησία της Εύβοιας γιόρτασαν τα Λείψανα του Αγίου Νικολάου
Ειδησεις ευβοια

Σε αυτή την εκκλησία της Εύβοιας γιόρτασαν τα Λείψανα του Αγίου Νικολάου

Την μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του προστάτου εφόρου της Αγίου Νικολάου  τίμησε η φερώνυμος ιερά μονή στην Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας.
Το εσπέρας της Κυριακής 19 Μαϊου τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Πανοσ Αρχιμ Νικόλαος Πριμηκύριος ιερατικός προϊστάμενος  ιερού ναού Αγίου Ιωάννου παλαιού κοιμητηρίου Χαλκίδος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος και των λειψάνων του Αγίου Νικολάου και η αρτοκλασία.
Πριν την απόλυση ο π. Νικόλαος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Μυροφόρων ο οποιος  πρόβαλε στο κήρυγμά του τις Μυροφόρες γυναίκες και τους δύο μαθητές του Χριστού οι οποίοι γίνονται για εμάς πρότυπο της αγάπης τους και της στοργής τους προς τους κεκοιμημένους.
Εμείς οι σημερινοί χριστιανοί, γινόμαστε σύγχρονοι μαθητές του Χριστού, και ως άλλοι Νικόδημοι, ως άλλοι Ιωσήφ και ως άλλες Μυροφόρες, περιποιούμαστε στοργικά και με ευλάβεια τα ιερά σκηνώματα των ανθρώπων μας τα οποία είναι εικόνες του Θεού και κατοικητήρια του Αγίου Πνεύματος.

Τέλος ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε στα ιερά λείψανα των Αγίων μας τα οποία  προσκυνούμε και επιζητούμε τη χάρη τους και τις πρεσβείες τους.

Μάλιστα, σε συσχετισμό και με την σημερινή εορτή  της ανακομιδής  των ιερών λειψάνων, του Αγίου Νικολάου  μας δίνεται η δυνατότητα του ασπασμού αλλά και η φανέρωση της Θείας πρόνοιας, η οποία φανερώνεται και μέσω των θαυμάτων των αγίων και των ιερών λειψάνων.
Επίσης τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου πρών Χαλκίδος κυρού Νικολάου Σελέντη του Τηνίου.
Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με άλλους ιεροψάλτες  με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής και της μοναστικής αδελφότητος.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr